YAPEX’te Manavgat Belediyesi’ne yoğun ilgi

Manavgat Belediyesi, kentin doğal, tarihi ve kentsel dokularında yaptığı çalışma ve düzenleme projelerini, Antalya Expo Center’da açılışı gerçekleştirilen 25. Uluslararası Yapı Malzemeleri ve Restorasyon Fuarı’nda (YAPEX) açtığı...

Google Haberlere Abone ol
YAPEX’te Manavgat Belediyesi’ne yoğun ilgi

Manavgat Belediyesi, kentin doğal, tarihi ve kentsel dokularında yaptığı çalışma ve düzenleme projelerini, Antalya Expo Center’da açılışı gerçekleştirilen 25. Uluslararası Yapı Malzemeleri ve Restorasyon Fuarı’nda (YAPEX) açtığı stantla tüm Türkiye ve dünyaya tanıttı.

Manavgat Belediyesi, bu yıl Tarihi Kentler Birliğinin (TKB) desteği ve Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) iş birliği ile düzenlenen 25. Uluslararası Yapı Malzemeleri ve Restorasyon Fuarına katılım sağladı. Tarihi Apollon Tapınağı ve Manavgat Şelalesi’nin simgesel tanıtımının ön plana çıkarıldığı stant, büyük beğeni topladı. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, konuklarını tek tek ağırladı. Manavgat Belediyesi’nin Side’de hayata geçirdiği Antik Side Kentsel Tasarımı ve Manavgat Şelalesi’ndeki Düzenleme Projeleri, yapılacak olan yarışmada ödüle layık görülerek sergiye çıkarıldı. Toros Kadınları Emek Pazarı’ndaki kadınların hazırladığı yöresel “Çiğirdik” tatlısının gelen konuklara ikram edildiği standı ilk gün yüzlerce kişi ziyaret etti.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ise, önce Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Tarihi Kentler Birliği Onursal Başkanı ve ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen’in katıldığı açılışa katıldı. Başkan Şükrü Sözen, daha sonra Manavgat Belediyesi standında konuklarını tek tek ağırlayarak kendi elleriyle de “Çiğirdik “ tatlısından ikram etti. Manavgat Belediyesi’nin standını Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Side’deki Antik Side Kentsel Tasarım Projesi’nde emeği geçen Mimar Bülent Baykal, TMOOB Mimarlar Odası Yönetim Kurulu ve üyeleri ile çok sayıda vatandaş ziyaret etti.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, “Dünya cenneti Manavgat’ımızın, doğal, tarihi ve kentsel dokularında yaptığımız çalışma ve düzenleme projelerimizi, bugün Antalya Expo Center’da açılan YAPEX Restorasyon Fuarı’nda açtığımız standla tüm Türkiye ve dünyaya tanıttık. Tarihi Apollon Tapınağı, Manavgat Şelalesi gibi çevresel ve tarihi değerlerimizi tanıtıp, uygulama projelerini anlattığımız standımızda Manavgat’ımızın yöresel tatlısı Çiğirdik’i de misafirlerimize ikram ettik. Standımızı ziyaret ederek bizleri onurlandıran konuklarımıza teşekkür ediyoruz. 18 Kasım tarihinde kadar devam edecek olan fuara, tüm Manavgat halkımızı bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar