"Vali, bakan koltuklarında da engellileri görmek istiyoruz"

- AK Parti Erzincan Milletvekili Bayram: - "Engellilerin topluma çıkması, kimliğini bulması bizim dönemimizde gerçekleşti, bu bir gerçek. Ama yeterli değil, artık vali, belediye başkanlığı, bakanlık, müsteşar, büyükelçi koltuklarında da engelli insanları görmek istiyoruz" - "Yetenekleri, kabiliyetleri olan engelli insanlar karar alma noktalarında değerlendirilmeli, engelleri sorun olmamalı"

Google Haberlere Abone ol
"Vali, bakan koltuklarında da engellileri görmek istiyoruz"

TBMM (AA) - HATİCE ÖZDEMİR TOSUN - AK Parti Erzincan Milletvekili Serkan Bayram, "Engellilerin topluma çıkması, kimliğini bulması bizim dönemimizde gerçekleşti, bu bir gerçek. Ama yeterli değil, artık vali, belediye başkanlığı, bakanlık, müsteşar, büyükelçi koltuklarında da engelli insanları görmek istiyoruz." dedi.

Küçük yaşta tarlada çıkan yangın nedeniyle ellerini kaybeden Bayram, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engellilerin problemlerinin gündeme taşınması noktasında engelliler için 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün önem taşıdığını belirtti.

AK Parti döneminde engellilere yönelik ayrıcalıklar tanındığını anlatan Bayram, engelliler yasası çıkarıldığını, bakım aylıkları, iş imkanları sunulduğunu, sosyal devlet anlayışı kapsamında önemli projelere imza atıldığını ifade etti.

Önceki dönemlerde toplumdan soyutlanan, evlerden çıkarılmayan engelli insanların bugün birçok alanda üretken hale geldiğini anlatan Bayram, "Engellilerin topluma çıkması, kimliğini bulması bizim dönemimizde gerçekleşti, bu bir gerçek. Ama yeterli değil, artık vali, belediye başkanı, bakan, müsteşar, büyükelçi koltuklarında da engelli insanları görmek istiyoruz. 'Engelli insan bunu yapamaz' algısının artık yıkılması gerekiyor, bu algının yıkılması için ben bir hayli mücadele ettim ve hala ediyorum." diye konuştu.

1996 yılında Hukuk Fakültesi'ni bitirdiğini, 1997 yılında hakimlik sınavına girdiğini, 87 puan almasına rağmen mülakatta engelli oluşu nedeniyle elendiğini vurgulayan Bayram, kendi bürosunu açarak avukatlık yapmaya başladığını anlattı.

Her engellinin bu tür engellemelerle karşı karşıya kaldığın değinen Bayram, "Bir ilçe belediye başkanı engellilerin sorunlarına empati kurabilmek için kendisi bir ay boyunca tekerlekli sandalye kullanmış, güzel bir düşünce ama gerçekten engelli vatandaşlarımızı da o koltuklara taşımalıyız. Sıkıntıları birebir yaşayan insanlarımız daha kolay çözüm üretecektir." ifadesini kullandı.

Her platformda bu konuyu dillendirdiğini belirten Bayram, şunları söyledi:

"Yetenekleri, kabiliyetleri olan engelli insanlar karar alma noktalarında değerlendirilmeli, engelleri sorun olmamalı. Bugüne kadar tecrübesi, birikimi, yetenekleri ön plana çıkan tüm arkadaşlarımıza destek oldum ve olmaya da devam edeceğim."

Bayram, engellilere yönelik ayrı bir bakanlığın da olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Yorumlar