Trump tehdit etti, CHP hükümeti suçladı

ABD Başkanı Türkiye'yi açık bir şekilde tehdit etmesinden sondan CHP'den hükümeti suçlayan bir açıklama geldi. CHP, Trump'ın tehditlerinden hükümetin sorumlu olduğunu savundu.

Google Haberlere Abone ol
Trump tehdit etti, CHP hükümeti suçladı

ABD Başkanı Donald Trump'ın, sosyal medya üzerinden Türkiye'yi ekonomi üzerinden açıkça tehdit ettiği skandalın yankıları devam ederken CHP'den konuya dair açıklama geldi. CHP'nin açıklamasında ABD Başkanı Trump yerine AK Parti hükümetinin suçlandığı görüldü.

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, MYK gündemine ilişkin açıklamalarda bulunurken ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'ye yönelik tehdidine işaret etti.

Trump'ın tehdidini 'kabul etmediklerini' söyleyen Öztrak bu konu üzerinden de hükümeti eleştirdi "Türkiye'yi böyle bir tehdide açık hale getirdiler." dedi.

CHP'li Öztrak şöyle konuştu: TC tarihinde hiçbir devlet ülkemizi bu kadar açıktan tehdit etme cürretini göstermemişti. Bu ifadeyi kabul etmiyoruz. Bu tehditler bize sökmez, Türkiye'yi böyle bir tehdite açık hale kim getirmiştir? Bu tehdit bu iktidarın eline ekonomimizin Türkiye'nin zayıf karnı hale getirildiğinin göstergesidir.

ABD BAŞKANI TRUMP NE DEMİŞTİ?

ABD Başkanı Donald Trump, 13 Ocak 2019 Pazar günü Twitter üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

"DEAŞ'ın mülki halifeliğinin kalan az kısmını sert ve birçok yönden vurmaya devam ederken uzun zamandır gerçekleşmesi gereken Suriye'den çekilmeye başlıyoruz. Tekrar toparlanırsa yakınlardaki üslerden tekrar saldıracağız. Kürtler'e saldırırlarsa Türkiye'yi ekonomik olarak mahvedeceğiz. 20 millik güvenli bölge kuracağız. Aynı şekilde Kürtler'in de Türkiye'yi provoke etmesini istemiyoruz. Rusya, İran ve Suriye, ABD'nin doğal düşmanları DEAŞ'ı Suriye'de imha etmesinin uzun dönemde faydalananları olacak. Biz de faydalanacağız ama şu anda askerlerimizi eve getirme zamanı. Sonsuz Savaşları Bitireceğiz."

Yorumlar