Trabzonlulara 'Rum' diyen CHP'li vekile tepkiler artıyor

Trabzonlular için "Pontus Rum" kökenliler imasında bulunarak hakarette bulunan CHP Tekirdağ Milletvekiline kendi partisi başta olmak üzere birçok kesimden tepkiler artıyor. CHP Milletvekili Aygun hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Google Haberlere Abone ol
Trabzonlulara 'Rum' diyen CHP'li vekile tepkiler artıyor

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu ve CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Trabzon halkına hakaret eden CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun'a tepki gösterdi.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen CHP'li Mehmet Bekaroğlu'nun gündeminde CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun vardı.

Bekaroğlu, Aygun'u Trabzon ile ilgili ifadelerinden dolayı kınayarak, "Çok büyük bir yanlışlık yapmıştır. Özür dilemeyle de halledilebilecek bir şey değildir. Şiddetle ve nefretle kınıyorum. Kabul edilebilecek bir şey değil. Kim olursa olsun. Ayrıca, Kadir Mısıroğlu ile bir Rum göndermesi yapılması da bir nefret söylemidir. Şiddetle ve nefretle kınıyorum. Kabul edilebilecek bir şey değil. Kim olursa olsun" dedi.

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya da, "Ben Trabzonluyum, Trabzon'un evladıyım. Bundan da onur duyuyorum. Trabzonlu kimliğim benim için her şeyden önde gelir. Trabzon'a ve Trabzonlulara laf söyletmem! Trabzonlulara söz söylenmesini asla kabul etmem. Bırakın CHP milletvekilini, hiçbir CHP'li de, hiçbir Trabzonlu da bunu kabul etmez." sözleriyle tepkisini dile getirdi.

AK PARTİ TRABZON TEŞKİLATINDAN SUÇ DUYURUSU

Öte yandan, AK Parit Trabzon İl Başkanlığı, CHP Tekirdağ Milletvekili Aygun hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yorumlar