TIME'dan 'zorlama' Meral Akşener propagandası

TIME dergisi 2017 yılının en iyi fotoğrafları arasında 'zorlama' bir şekilde Meral Akşener'i de dahil etti. Albümde referandum sırasında 'hayır' kampanyasını yürüten Akşener'e ait bir fotoğrafa da yer veren dergi, Akşener'in 'kaybedenler' tarafında yer aldığını belirtmedi.

Google Haberlere Abone ol
TIME'dan 'zorlama' Meral Akşener propagandası

Sonhaberler | Haber Merkezi

MHP'den ayrılan isimlerle kurulan İyi Parti'ye genel başkan seçilen Meral Akşener'in batı basını tarafından zorlama bir şekilde, "top listeleri"ne dahil edilmesi dikkat çekiyor. MHP'den ihraç edildikten sonra referandum kampanyası sırasında kaybedenler tarafında yer almasına rağmen batı basınında çok büyük bir değişimin öncüsüymüş gibi gösterilmek istenen Akşener'le ilgili son komik bir hamle de TIME dergisinden geldi.

TIME dergisi 2017 yılının en iyi 100 fotoğrafı arasına, nasıl bir önem ifade ettiği bir türlü anlaşılamayan Meral Akşener'e ait fotoğraf karesini de dahil etti. Meral Akşener'in 'hayır' kampanyasını yürüttüğü sırada çekilen fotoğraf karesinde hiçbir ilginçlik göze çarpmıyor. Ayrıca Akşener'in kaybeden tarafta oludğunu unutan dergi, Akşener'in yürüttüğü 'hayır' kampanyasının kazandığı izlenimi verdi.

Akşener ile ilgili zorlama propaganda yapan ilk dergi TIME değil. Daha önce de Politico isimli derği, 2018 yılında dünyayı değiştirecek ve şekillendirecek isimler listesini yayınladı. Listede, Türkiye'de hala yüzde 6-7 bandında bir oy oranına sahip olamayan Meral Akşener'e de yer verildi.

Meral Akşener’i 'Kurnaz Ulusalcı' alt başlığıyla tasvir eden Politico, eski MHP'li vekilin neden dünya siyaseti için bu kadar önem arz ettiğini ise şöyle savunmuştu: Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan her zamankinden daha otoriter ve ülkenin muhalefet liderleri Erdoğan’ın karşısında yetersiz. Laikler Erdoğan’ın seçmenlerini yenemiyor. Halkların Demokratik Partisi eş başkanları hapiste. Ve aşırı sağ parti de Erdoğan’ın tarafını tutuyor. Eski politikacı Meral Akşener’in yeni kurduğu İYİ Parti ise Türkiye’nin muhalefetini yeniden canlandıracak ve cumhurbaşkanının siyasi nüfuzuna büyük bir tehdit oluşturacak.

Türkiye'de baraj sorunu yaşayan bir parti liderinin dünyayı nasıl değiştireceği ise merak konusu oldu.

Yorumlar

ihsan lan dergi alacak fotoğraf bulamadınmı hayır iş mikropluk