Saadet'ten AK Parti'ye geçti, aday gösterilmeyince istifa etti

Saadet Partisi'nden girdiği 2014 yerel seçimlerinde belediye başkanı seçilen Adıyaman Besni ilçesi belediye başkanı İbrahim Öztürk, AK Parti tarafından yeniden aday gösterilmeyince partiden istifa etti.

Google Haberlere Abone ol
Saadet'ten AK Parti'ye geçti, aday gösterilmeyince istifa etti

AK Parti tarafından yeniden adayı gösterilmeyen Adıyaman Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk partisinden istifa etti.

İbrahim Öztürk, 2014 yerel seçimlerinde Saadet Partisi sıralarından seçimlere girerek belediye başkanı seçilmişti; ancak daha sonra partisinden istifa ederek AK Parti'ye katılmıştı.

Öztürk 31 Martı 2019 Yerel Seçimleri'nde yeniden aday gösterilmeyi bekliyordu. Ancak AK Parti onu aday göstermedi.

Öztürk, aday gösterilmeyince AK Parti'den de istifa etti.

Öztürk konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi:

"2014 yılında benzer durum olunca Saadet Partisi'nden aday olarak seçimi kazanmıştık. 2015 yılında Cumhurbaşkanımızın teveccühüyle partimize tekrar döndük ve vaadettiğimiz hizmetlerin birçoğunu tamamladık, bir kısmının da yapımı devam ediyor. Ne yazık ki AK Parti İlçe Teşkilatı içerisinde bulunan ve şahsi menfaatlerini memleket menfaatlerinin üzerinde tutan insanlar, şahsımız nezdinde Besnililerin iradesini yok saydılar. Parti olarak düzenledikleri hiçbir toplantıya davet etmeyip, bizi dışladılar. Aynı şekilde bizim düzenlediğimiz hiçbir toplantıya da icabet etmediler. 2014 yılındaki aynı senaryo ve dayatma anlayışı, bugün de uygulanmaya konulmuştur. Besnililerin iradesi yine yok sayılmıştır. Bu haksızlığa ve halkımızın yükselen tepki ve talebine istinaden AK Parti’den üzülerek istifa ediyorum." 

Yorumlar