Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu'ndan "aday çekme" açıklaması

Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım'ın Saadet Partisi'ni ziyaretinden sonra açıklamalarda bulunan SP Genel Başkanı Karamollaoğlu, aday çekme konusundaki sorulara da cevap verdi. Karamollaoğlu, aday çekmenin hangi taraf için olabileceğini kestirmenin zor olduğunu belirterek, böyle bir şey yapmayacaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu'ndan "aday çekme" açıklaması

İstanbul'da gazeteciler ile buluşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkan Adayı Necdet Gökçınar gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Soru - cevap şeklinde devam eden toplantıda gazetecilerin kendisine yönelttiği soruları cevaplayan Karamollaoğlu, İBB Başkan Adayı Gökçınar'ın adaylıktan çekilmesi yönünde gelen bazı baskı ve taleplere ilişkin, "Adayımızı neden çekelim. Hadi çektik diyelim, seçmenin kime oy vereceğini kim bilebilir. Seçmen bizden adayımızı çekmemizi isteyenlerin aksine bir yaklaşım da gösterebilir. Bu tür şeyleri doğru bulmuyoruz." dedi.

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın Saadet Partisi'ne oy verenlere yönelik mesajını da değerlendirerek, "Davranışını olumlu buluyorum. Ancak aday çekme gibi bir durum söz konusu olamaz. Kaldı ki aday çekmenin etkisi öngörülen gibi de olabilir, tersi de..." diye konuştu.

Saadet Partisi İstanbul adayı Necdet Gökçınar da "‘Neden seçime giriyorsun?’ demek bu seçimde moda oldu. İster 100 oy alırım ister 5. Bu demokratik bir yarış değil mi?" ifadelerini kullandı.

Yorumlar