Özcan Yeniçeri'den Akşener'e 'HDP' tepkisi

İYİ Parti'nin HDP ile işbirliği yapmasına sert tepki gösteren İYİ Parti kurucularından Özcan Yeniçeri, Genel Başkan Meral Akşener'i hedef aldı. İYİ Partinin, PKK'nın kirli emellerine alet edildiğini ifade eden Prof. Dr. Yeniçeri “Mehmetçiğin kanından taviz verilerek siyaset yapılamaz” dedi.

Google Haberlere Abone ol
Özcan Yeniçeri'den Akşener'e 'HDP' tepkisi

CHP-İP-SP ve HDP'nin, Kandil ve Pensilvanya'nın güdümünde gizli pazarlıklarla kurduğu zillet ittifakına tepkiler çığ gibi büyüyor. Son olarak İP kurucularından Prof. Dr. Özcan Yeniçeri, Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener'in, PKK'nın siyasi uzantısı HDP'yle seçim işbirliği yapmasına sert tepki gösterdi.

BUNUN ADI ÖDLEKLİK

İP Genel Başkanı Meral Akşener'in milli menfaatlere ters düşen politikaları nedeniyle partiyle yollarının ayrıldığını söyleyen Özcan Yeniçeri, HDP'yle kol kola girerek seçim kazanmaya çalışmanın, çaresizlikten ve ödleklikten başka bir anlam taşımadığını söyledi. Yeniçeri, HDP'yle işbirliği yapan CHP ve İP'in terör örgütü PKK'nın kirli emellerine alet olduğunu da belirterek "Terörün dilini konuşanlarla üstü açık veya kapalı yan yana gelmek kabul edilemez. Ülkeyi bölmeyi hedefleyen unsurlarla işbirliği yapmak meşru değildir. 'Sırtımızı PYD'ye dayadık, buralardan defolup gideceksiniz' diyenler, siyaset değil terör yapmaktadır. Bu dil, siyasetin dili değil terörün dilidir" dedi.

"HEPSİ KANDİL'İN GÜDÜMÜNE GİRDİ"

HDP'nin PKK'nın güdümünde olduğuna işaret eden Yeniçeri, "Vatandan, milletin birliğinden, Mehmetçik'in kanından taviz verilerek seçim kazanılamaz" ifadelerini kullandı. Yeniçeri sözlerini şu tarihi uyarıyla noktaladı: "HDP, siyasi kamuflajlı bir terörist organizasyondur. Halkları, mezhepleri, bölgeleri birbirine düşüren bu bölücü organizasyonla işbirliğine son verilmelidir." Başkan Erdoğan da geçtiğimiz günlerde Twitter hesabından yaptığı açıklamada, zillet ittifakının amacının, terör örgütlerinin uzantılarını, belediye meclislerine ve bürokrasisine taşımak olduğunu söyleyip halkı uyarmıştı.

HDP'DEN AKŞENER'E ÖVGÜ

Öte yandan HDP'nin Iğdır Belediye Başkan Adayı Yaşar Akkuş, zillet ittifakındaki ortağı İP'in Genel Başkanı Meral Akşener'e övgüler yağdırdı. Akkuş yaptığı açıklamada, Iğdır'da aday çıkarmadıkları için İP'e teşekkür edip "Meral Akşener bize kardeş gibi geldi. Gün özgürlük için destek günüdür" ifadelerini kullandı. Bu açıklama, Akşener'in 31 Mart seçimleri için HDP'yle işbirliği yaptığını bir kez daha ortaya koydu.

Yorumlar