MHP TBMM Grup Toplantısı

-Genel Başkan Bahçeli: (2) -"Bilinsin ki Zeytin Dalı Harekatı'na Bozkurt işareti yapa yapa dahil olacak, fedakarlıkta sınır tanımayacak yüzbinlerce Bozkurt hazır beklemektedir" -"Eğer, yeri gelirse, ben de bir Bozkurt gibi, en ön safta Afrin'e gider, gerekirse, ihtiyaç hasıl olursa, bu vatana, bu millete, taşıdığım canı seve seve feda ve hediye ederim. Bu da millete bir Devlet sözüdür"

Google Haberlere Abone ol
MHP TBMM Grup Toplantısı

TBMM (AA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bilinsin ki Zeytin Dalı Harekatı'na Bozkurt işareti yapa yapa dahil olacak, fedakarlıkta sınır tanımayacak yüzbinlerce Bozkurt hazır beklemektedir. Eğer, yeri gelirse, ben de bir Bozkurt gibi, en ön safta Afrin'e gider, gerekirse, ihtiyaç hasıl olursa, bu vatana, bu millete, taşıdığım canı seve seve feda ve hediye ederim. Bu da millete bir Devlet sözüdür." dedi.

Bahçeli, partisinin Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, YPG'li teröristlerin ateşlediği güdümlü tanksavar sonucu beş askerin şehit düştüğünü anımsattı.

Bu füzeyi teröristlere verenin hangi ülke olduğunu soran Bahçeli, "Terör örgütüne yardım ve yataklıkta suçüstü basılan hangi ülkelerdir? Füzeyi fırlatan kadar, füzeyi temin eden ülkenin de dökülen şehit kanlarında, Türkiye'ye yönelik hain eylemlerde dahli ve payı yok mudur?" dedi.

PYD/PKK'ya silah ve mühimmat sağlayan, Türkiye'nin bu kadar tepki ve eleştirilerine rağmen en küçük ıslah ve terbiye hali göstermeyen ABD ve diğer dost görünümlü ülkelerin "muhasım odak seviyesine indiklerini" belirten Bahçeli, şöyle devam etti:

"Terör örgütlerine verilen her silah Türk milletine doğrultulmuştur. IŞİD'i kurup komşu coğrafyalara salan mihrakların, PKK/PYD'yi silaha boğarak aslında IŞİD'i değil Türkiye'yi hedef tahtasına koydukları inkar edilemeyecek bir gerçektir. Afrin'de PKK/PYD'nin yanında, özellikle ABD Türkiye'ye adı konmamış, benzerlerine Soğuk Savaş yıllarında rastlanacak art niyetli bir tavır içindedir."

Devlet Bahçeli, dün de Afrin Küçük Darmık Dağı bölgesinde harekata katılan bir tankın, tanksavar mermisiyle vurulmasını sözde müttefik ülkeler nasıl ve neyle izah edeceklerini sorarak, "NATO nerededir, niye sessizdir? Türkiye'nin savunma refleks ve iradesine NATO'nun bırakınız hukuki ve hususi desteğini, fiili, ahlaki ve ümit verici katkısı ne zaman duyulacaktır? NATO bugün yoksa, yarın olsa ne yazacak, olmasa ne çıkacaktır?" dedi.

PYD/PKK'nın dış güçlerden aldığı desteğin korkunç boyutlarda olduğuna dikkati çeken Bahçeli, "PYD'nin silahlı kanadı YPG, kırsal alanda doğrudan çatışmak yerine, teröristlerini Afrin merkeze konuşlandırıp sözde şehir savaşı için planlı hazırlık içindedir. Yerel halkı zırh olarak kullanmanın, masumların kanı üzerinden hesap yapmanın peşindedir. Sivillerin can kaybıyla uluslararası toplumu kışkırtmanın hevesindedir." ifadesini kullandı.

Bir kısım YPG'li teröristin ise Menbiç'e kaydırıldığını; bu terör sevkiyatının tamamının ABD'nin gözetim ve hatta denetimi altında yapıldığını aktaran Bahçeli, "Afrin ilçe merkezine öncelikle, burayı bilen ve tanıyan Özgür Suriye Ordusu unsurları girmeli, çevre emniyetini de tecrübeli ve şehir içi mücadelede uzmanlaşmış askerlerimiz sağlamalıdır." diye konuştu.

Bahçeli, PYD/PKK'nın, Afrin'in her yerine muhtemelen bomba düzeneği yerleştirdiğini belirterek, şu görüşlere yer verdi:

"Bu haliyle Afrin'in ya yıkılmalı ya da teröristler ateşe verilmelidir. Bundan rahatsız olanlar varsa, bu çıkışımızdan gocunanlar olacaksa, önce nereye hizmet ettiklerini, kimlerle düşüp kalktıklarını ahlaken ve tutarlılık gereği söylemek mecburiyetindedir. Teröristlerin üstüne gül atarak mücadele edilemeyecektir."

-"Niye bu kadar ürkmüşlerdir?"

"Bir gazetecinin tankın üstündeki bir askere 'istikamet neresi?' diye sorduğunda 'Kızılelma' cevabını alıyorsa, hamd olsun tarihi ülküler vicdanlarda kor gibi yanıyor demektir." diyen Bahçeli, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Kızılelma ülküdür, ülküsü ve ülkesi olmayanların anlaması imkansızdır. Kızılelma ülküdür, ilkesi ve inancı çürük olanların kavraması ihtimal dışıdır. Bozkurt işareti yapan yiğitleri gazetede okuyup televizyonda görünce felç geçiren, adeta komaya giren askeri veya siyasi malum çevreler neden korkmuşlardır? Niye bu kadar ürkmüşlerdir? Şayet vatan ve millet müdafaasına Bozkurt işareti yapan kahramanlardan başka gidecek varsa buyursun gitsin, ellerini tutan yok, önlerine geçen yok. Şehadete gönüllü olarak kucak açan var idiyse, beklemesin, durmasın, sınır ötesine koşsun. Bozkurt işaretini görür görmez sırtı kedi gibi kabaranlar, kırmızı görmüş boğa gibi köpürenler sözüm sizedir; hadi teröristlerin üzerine korkusuzca gidin de görelim, size bile alkış tutalım.

Kızılelma'yı şirk gören kripto münkirin karalaması çok yeniyken, bir başka densiz ve bereketsiz eski milletvekili Bozkurt işaretinin İslam'ın ruhuna aykırı olduğunu şuursuzca dile getirmiştir. Türk milleti ne çekmişse, işte bu kimliksiz, kişiliksiz, köşesiz Türk hasmı zihniyetlerden çekmiştir. Bozkurt işaretinin İslam'ın ruhuna aykırı olduğunu söylemek için Haçlı beşiğinde sallanmak, küfrün eteğinden tutmak, Türk düşmanlarından ilik ve irade nakli yapmak yeterli olacaktır. Ruhsuzlar ne bilsin Türk ve İslam'ın ruhunu? Köksüzler ne bilsin Türk'ün Bozkurt duruşunu?"

Bahçeli, Bozkurt’un, çakalla karışmayacağını, bir tutulmayacağını ve tutulamayacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Gitsinler çakallara, sırtlanlara baksınlar, Bozkurt'un önüne de çıkmayı akıllarına bile getirmesinler. Bilinsin ki, Zeytin Dalı Harekatı'na Bozkurt işareti yapa yapa dahil olacak, fedakarlıkta sınır tanımayacak yüzbinlerce Bozkurt hazır beklemektedir. Türkiye tesadüfen bulunmamış, harita üzerinde kurulmamıştır. Türk milleti boşuna bir araya gelmemiş, bağımsızlık hediye olarak alınmamıştır. Bu topraklara rastgele vatan denmemiş, sınırlar icazetle çizilmemiştir. Eğer, yeri gelirse ben de bir Bozkurt gibi, en ön safta Afrin'e gider, gerekirse, ihtiyaç hasıl olursa bu vatana, bu millete taşıdığım canı seve seve feda ve hediye ederim. Bu da millete bir Devlet sözüdür."

Grup toplantısının ardından, MHP Amasya İl Başkanı Kadir Kutay Samsun, El-Bab Şehidi Selçuk Erdoğan'ın şehit düştüğü yerden bir avuç toprağı Bahçeli'ye verdi.

(Bitti)

Yorumlar