MHP kararını verdi, aday çıkarmayacak Erdoğan'ı destekleyecek

MHP Genel Başkanı Bahçeli, AK Parti ile ittifak konusunda henüz bir yapılmadığını ancak önümüzdeki günlerde bu konuda görüşme olabileceğini, olmazsa kendi görüşlerini dile getirmeye devam edeceklerini söyledi. Bahçeli, önceki yıllarda yaşanan ittifakları da örnek göstererek muhtemel tartışmalara dikkat çekti. Bahçeli, Cumhurbaşkanlığını temsil eden C harfiyle bir ittifak kurulması önerisini sunarak adının "C-İttifakı" olması gerektiğini söyledi

Google Haberlere Abone ol
MHP kararını verdi, aday çıkarmayacak Erdoğan'ı destekleyecek

Sonhaberler | Haber Merkezi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday göstermeyeceklerini, Yenikapı ruhu kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aday olması halinde kendisini destekleyeceklerini açıkladı.

Bahçeli, medyanın Ankara temsilcileriyle sohbet toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, şu ana kadar herhangi bir ittifak görüşmesi yapılmadığını ancak yapılmasının beklendiğini söyledi. Bahçeli, muhtemel bir ittifakın yasal olması gerektiğini belirterek, Cumhurbaşkanlığı sistemine uyum yasalarının çıkarılacağı sırada buna yönelik maddelerin de çıkarılması gerektiğini belirtti.

İşte Bahçeli'nin konuşmasından satırbaşları: MHP olarak şu an AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Bey'le ittifak konusunda ve siyasetin geleceği konusunda herhangi bir görüşmemiz olmamıştır. Ancak tartışılan konular sayın Cumhurbaşkanı'nın veya bizim gündemimize düşmektedir. İleriki günlerde, arzu ediliyorsa bir görüşme talebi olduğu takdirde görüşülür. Olmadığı takdirde biz görüşlerimizi tekrarlayarak yükleneceğimiz sorumluluğu yerine getirme gayreti içinde olabiliriz.

12 Eylül ara rejimi sonrası veya darbe sonrası Türkiye'nin yeniden siyasi yapılanma sürecine girdiği ortamda seçim mevzuatı üzerinde görüşmeler olmuş ve bazı kararlar oluşmuştur. Arzulanan neydi? 12 Eylül ruh ve felsefesini edvam ettirebilecek bir siyasi yapının oluşması amacıyla bu düşünülmüştür. Bir matris düşünün, dikey kısmında 1977'nin TBMM'de temsil edilen partilerin adları yazılı; AP, CHP ve MHP. Yatay kısmında ise bilinen ve Türkiye'de uygulanan seçim sistemleridir.

Türkiye genelinde yüzde 10 barajı, seçim çevrelerinde ise yüzde 20-25 barajı öngören bir barajlı d'Hont sistemi uygulamaya geçirilmiştir. 12 Eylül yönetiminin kadrosunda bulunan bir şahsiyet, merhum Turgut Özal Bey Anavatan Partisi'ni kurmak suretiyle siyasi hayata girmiştir. Seçim sonucunda MHP ve Milli Selamet Partisi dışında partilerle bir sonuç alma gayretine girilmiş ve sonuç alınmıştır. O zaman yüde 10 çok yüksek görülmüştür. Seçim çevrelerinde de 20-25 gibi çok ağır baraj konulmuştur.

Yorumlar

hakangüven SAYIN BAHÇELİ NEDEN C İTTİFAKI. FARKLI BİR İSİM BULAMADINIZMI ACABA. ABCÇDEFGLMNOÖPRSŞTUÜVYZ DEN BİRİSİNİDE KOYSAYDINIZ :))