Kürdistan bayrağı yıllardır Ankara'da ama yeni fark edildi

Başbakan Binali Yıldırım, Mesud Barzani'nin Ankara ziyareti sırasında kullanılan bayrakla ilgili açıklamalarda bulundu. Yıldırım, bayrak kullanımının Irak anayasasında belirtilen kurallara çerçevesinde olduğunu, yıllardır yapılan bir uygulama olduğunu söyledi. Öte yandan aynı bayrağın Erdoğan ve Davutoğlu başbakanlığı döneminde kullanıldığı halde fark edilmediği ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Kürdistan bayrağı yıllardır Ankara'da ama yeni fark edildi

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Irak Kürt Bölgesi Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin Ankara ziyareti sırasında bölgesel yönetimin bayrağının da kullanılması tartışmalara neden oldu. Aynı uygulama daha önce de yapıldığı çıkmayan tartışmalar, referandum süreci nedeniyle MHP ile arası açık olan CHP'nin konuyu gündeme getirmesinden sonra başladı. CHP MYK toplantısından sonra bir açıklama yapan Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, Devlet Bahçeli'ye şikayet edercesine Barzani'nin ziyareti sırasında Kürdistan bayrağının kullanıldığını, buna nasıl bir tepki vereceğini merak ettiklerini söylemişti. Bahçeli ise bugünkü grup toplantısında konuyu gündemine alarak, ilk defa böyle bir şey olmuş gibi açıklamalarda bulunarak hükümetten açıklama istedi.

Bahçeli, Yıldırım'ın arkasında duran bayrağı fark edip etmediğini sordu. Ancak, aynı bayrak Erdoğan ve Davutoğlu döneminde de Barzani'nin Ankara'ya ziyareti sırasında kullanılmıştı ve o dönem hiçbir tartışma çıkmamıştı. 

Bugün konuyla ilgili bira çıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım da aynı konuya değindi. Yıldırım, bayrağın yıllardır kullanıldığını, Irak anayasasına göre Irak'ın kuzeyinin özerk bir bölge olduğu, ayrı başkanı ayrı başbakanı olan bir yapı olarak kabul edildiği ve bütün dünyada da böyle tanındığını hatırlattı. 

Yorumlar