Kılıçdaroğlu KHK tepkisinin nedenini ilk kez açıkça itiraf etti

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz kahramanlarını koruyan KHK'ya neden karşı çıktığını ilk kez açıkça itiraf ederek, "Köprüde askerleri linç edenlerden hesap sorulacaktı, ama KHK'yla onları korumaya aldılar" dedi. Kılıçdaroğlu ile birlikte KHK'ya karşı çıkanlar ise tepkilerin gelecekteki muhtemel olaylarla ilgili olduğunu sanıyordu.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu KHK tepkisinin nedenini ilk kez açıkça itiraf etti

Sonhaberler | Haber Merkezi

Son kanun hükmünde kararnameyle çıkarılan 15 Temmuz kahramanlarını koruma kanununa karşı çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tepkisinin asıl nedenini ilk kez açıkladı. Daha önce kanunun, Türkiye'yi bir iç savaşa sürükleyeceği ya da muhtemel terör olaylarında iç karışıklık çıkaracağını savunan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ilk kez üzüntüsünün asıl nedeni açıkladı. Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz gecesi Şehitler Köprüsü'nde darbeci askerleri pataklayan kahramanların artık yargılanamıyor olmasına tepki göstererek asıl niyetini açıkladı. 

Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi köprüde linç edilen askeri öğrencileri linç edenlere yönelik hesabın sorulacağı konusunda kendisine söz verildiğini ancak 695 sayılı KHK ile bunun üzerinin örtüldüğünü söyledi. "15 Temmuz darbe girişiminden sonra 20 Temmuz'da OHAL darbesi gerçekleşti. Saray'a çıktığımda bana söz verdiler. Sadece komutanının emri nedeniyle hiç bir şeyden haberi olmayan erleri linç edenlerden hesap sorulacağını söylediler" diyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu asıl beklentisinin ne olduğunu böylece ortaya koydu.

Partisinin Ankara İl Kongresi'nde konuşan Kılıçdaroğlu,  aynı konuşmasında bir kez daha 15 Temmuz darbe girişimini basite alarak asıl darbenin 20 Temmuz'da yapıldığını ileri sürdü.

Yorumlar

ihsan peki darbeyede karşı fetö cü bu kılıçtaroğlu ulusal tehlike bu adam