Kılıçdaroğlu: İş Bankası'nın ortağı değiliz

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İş Bankası hisseleriyle ilgili sözlerine "iz İş Bankası'nın ortağı da değiliz" sözleriyle cevap verdi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: İş Bankası'nın ortağı değiliz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'nin İş Bankası hisseleri ile ilgili açıklamasına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan cevap geldi. Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle: "Sayın Erdoğan CHP'nin İş Bankası'ndan para almadığını söylemesi güzel bir olay. Çünkü biz para almıyorduk ama bunu anlatamıyorduk bir türlü. Evet biz gerçekten hiçbir para almıyoruz. Biz İş Bankası'nın ortağı da değiliz. 

"ATATÜRK'ÜN VASİYETİ BÖYLE"

Biz sadece ve sadece Mustafa Kemal Atatürk'ün hisselerinin temsilcisiyiz o kadar. Ve biz beş kuruş para almayız o para Türk Dil Kurumu'na, Türk Tarih Kurumu'na gider. Çünkü Atatürk'ün vasiyeti böyle.

Daha önce Kenan Evren de aynı yolu denemişti. Kenan Evren ve arkadaşları darbe sonrası Atatürk'ün hisselerini hazineye devretmişlerdi. Ve o süreçte dava açıldı ve biz davayı kazandık. Erdoğan önce hukuki sürece bir baksın. Ondan sonra karar versin. Türkiye'nin banisi olan Mustafa Kemal Atatürk'ün vasiyetine herkesin saygı duyması lazım.

"İŞ BANKASI'NIN İŞLERİNE KARIŞMAZLAR"

Biz hiçbir zaman ama hiçbir zaman İş Bankası yönetiminde bulunan arkadaşlar İş Bankası'nın bankacılık işlerine karışmazlar. Sadece Mustafa Kemal Atatürk'ün hisselerini temsil etme onurunu taşırlar. Erdoğan neden böyle bir karar aldı? Acaba alıp Varlık Fonu'na devretmeyi mi düşünüyor?

Yorumlar