Kılıçdaroğlu'dan kayyum eleştirisi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanlığı tarafından HDP'li belediyelere kayyum atanmasına karşı çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu'dan kayyum eleştirisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, BİRKONFED İş Dünyası Konfederasyonunun "Ekonomi Değerlendirme Toplantıları" başlığıyla düzenlediği programdaki konuşmasında, İçişleri Bakanlığı tarafından HDP'li belediyelere yapılan görevlendirmelere karşı çıktı.

Seçim öncesi adayların YSK'nın onayıyla seçime girdiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Ne oldu? Belediye başkanı seçildi, 1 gün sonra vali, İçişleri Bakanlığına yazı yazdı 'Görevden alın.' diye. Ona oy veren milletin iradesi ne oldu? Hani demokrasi vardı? Milletin iradesini gasp edemezsiniz." değerlendirmesini yaptı.

Dünyanın her yerinde merkez bankalarının bağımsız olduğuna işaret ederek, merkez bankasının kullanacağı araçlara siyasetin müdahale etmediğini ancak hedef verdiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, "Bunu yapmayıp merkez bankasının başkanı gibi talimat, emir verirseniz, 'Gereğini ben böyle yaptım.' derseniz, dünyada itibarınız olmaz ve merkez bankasının itibarı da olmaz. Bizim Merkez Bankasının da hiçbir itibarı yoktur." diye konuştu.

Türkiye'nin faiz ödemek için de borç aldığını aktaran Kılıçdaroğlu, "Her 1 saatte Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ödediği faiz 2 milyon dolar. Saat başı 2 milyon dolar faiz ödeyen bir ülkenin ekonomik krizden kurtulma şansı var mı? Ne oldu da 17 yılın sonunda Türkiye Cumhuriyeti Devleti, saat başına 2 milyon dolar faiz ödemek zorunda kaldı? Nereye? Londra'daki bir avuç tefeciye. Borçlanma Genel Müdürlüğü kurdular. Osmanlı'nın bittiği yıllarda bunun adı neydi? Düyun-u Umumiye İdaresi." dedi.

Şehir hastanelerinin maliyetini İngiltere'de danışmanlık yapan firmanın internet sitesinden bulduklarını, devletin şeffaf olması ve politikacıların harcadıklarının hesabını vermesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, Sakarya'daki tank palet fabrikasına ilişkin eleştirilerini sıralarken, "İhale yok, 20 milyar dolarlık fabrikayı Katar ordusuna ve BMC'ye peşkeş çekiyorsunuz. 'Peşkeş çekiyorsun.' deyince kızıyor. Satmadın, satsan para alacaksın. Kiralamadın, kiralasan para alacaksın. İşletme hakkını devretsen yine para alacaksın. Kaça kiraladı? 1 lira bile değil. Bunun adı nedir? Vatana ihanettir." dedi. 

Türkiye'nin egemen güçlerin tuzağına düşmemesi gerektiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Trump'ın yazdığı mektup, benim yüreğimde derin bir sancıdır, hepimizin yüreğinde derin bir sancıdır. Milli Kurtuluş Savaşı'nı vermiş bir devletin cumhurbaşkanına, böyle bir mektup yazılır mı? O mektuba hiç ses çıkarmadılar. Ben konuştuğum zaman da kıyameti koparıyorlar, 'Vay efendim sen niye bu mektubu söyledin?' Ne söyleyeyim? İyi mi oldu diyeyim? İçime sindiremiyorum, bu ülkenin tarihine sindiremiyorum, Kuvayımilliye'ye sindiremiyorum. Ayıptır, yazıktır, günahtır. Kendi tarihimize sahip çıkmak zorundayız, çocuklarımızın geleceğine sahip çıkmak zorundayız. Bunların tamamı, parça parça yok ediliyor. Bu, beni rahatsız ediyor, benim ağırıma gidiyor." 

Kılıçdaroğlu'dan kayyum eleştirisi

Yorumlar