Kılıçdaroğlu'dan çöken binayla ilgili yeni iddia

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sorumlusu şu anda Erzurum'dan aday" iddiasında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu'dan çöken binayla ilgili yeni iddia

İstanbul Kartal'daki çöken binayla ilgili açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sorumlusu şu anda Erzurum'dan aday" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'un Kartal ilçesinde geçen hafta çöken ve 21 kişinin yaşamını yitirmesine yol açan binanın yapımına AK Partili Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in izin verdiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Deprem olsa kim bilir kaç bina daha yıkılacak. İstanbul'u tescilli tabut haline getirdiler" dedi.

Partisinin TBMM grup toplansında konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "82 milyonun hakkı ve hukuku için, adalet için yürüdüm. Eğer bir haksızlık karşısında susarsanız dilsiz şeytan olursunuz. Bizim inancımızda, ahlakımızda dilsiz şeytan olmak yoktur. Dilsiz şeytan asla olmayacağız" diye konuştu.

Kartal'da geçen hafta çöken 8 katlı bina hakkında çok şey bildiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"İsteriz ki ülkemizde acı bir olay yaşanmasın ama Kartal'da bir bina çöktü ve 21 vatandaşımız hayatını kaybetti. O bina ile ilgili çok şey biliyordum. Ama enkazın altında insanlar varken onu politik bir sürecin parçası haline getirmekten kaçındık. ​İmar affı çıkarıyorlar. İmar affını sağlam binalara çıkar. Neden çürük binaları imar affı kapsamına alıyorsun? Bir de iftira atıyorlar ki Kartal Belediye Başkanımız olay yerine gitmemiş. Hayır Kartal Belediye Başkanımız Altınok Öz başından beri oradaydı. O binayı kaçak yaptıran, kaçak kat çıkaran kişi şu anda Erzurum'da Büyükşehir Belediye Başkanı'dır. Herkes bu gerçeği bilsin."

Yorumlar