Kılıçdaroğlu da Trump'ın tehdidine tepki gösterdi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da, ABD Başkanı Trump'ın dünya ülkelerini tehdit etmesine tepki gösterdi

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu da Trump'ın tehdidine tepki gösterdi

Sonhaberler | Haber Merkezi

ABD Başkanı Donald Trump'ın BM'deki Kudüs tasarısına evet yönünde oy verecek ülkeleri tehdit etmesinin yankıları devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, Ankara'da gazetecilerle bir araya gelerek gündeme ilişkin soruları cevaplandırdığı toplantıda Trump'ın tehdidini de değerlendirdi.

ABD Başkanı Trump'ın BM Genel Kurulu'nca görüşülecek olan Kudüs tasarısı öncesi tehdidini değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Umarım Trump'ın tehdidine boyun eğilmez. Trump yaptığı yanlışı görmeli. Tehditle sonuç alınacağını düşünüyorsa yanılıyor. Onur para ile satın alınamaz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı'nın Fahreddin Paşa hakkındaki bir tweeti paylaşması konusunda da açıklamalarda bulundu.

Kılıçrdaroğlu, "Bir Dışişleri Bakanı'nın bu tür ağır ifade kullanması kabul edilemez. Çok daha sert tepki verilmeliydi. Büyükelçi derhal çekilmeli. İlişki Bakan özür dileyene kadar kesilmeli." diye konuştu.

Yorumlar