HDP eş başkanları CHP adayı için sandık başında

HDP Eş Başkanları, Millet İttifakı adayına oy vermek için bugün evlerine yakın okullara giderek oy kullandılar.

Google Haberlere Abone ol
HDP eş başkanları CHP adayı için sandık başında

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Sezai Temelli ve Pervin Buldan, Öcalan'ın çağrısına rağmen sandık başına giderek oy kullandı.

Pervin Buldan Bakırköy ilçesi Florya semtinde bulunan Murat Kölük İlkokulu’nda oyunu kullandı. Oy kullanımı ardından okul önünde kısa bir açıklama yapan Buldan, “23 Haziran seçimlerinin Türkiye’nin geleceğine hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Umut ediyorum ki bugün kullanılacak oylar sadece İstanbul’un kaderini değil Türkiye’nin kaderini değiştirecektir. Ben bugün ameliyatlı olmama rağmen bir oyun ne kadar kıymetli olduğunu göstermek için buradayım. Bir oyla her şeyin değişebileceğine olan inancımızı her zaman ifade ettik. Bugün aynı inançla bir oyu kullanmak üzere geldim. İstanbul’un aynı zamanda Türkiye’nin kaderini değiştirmesine katkı sunacak oyumu kullandım. Ama her şeye rağmen halkın iradesi gasp edildiği için halkın iradesine tahammülsüzlük gösterildiği için tekrardan sandık başına gittik. Ben bugün bu sandıktan demokrasinin çıkacağına yürekten inanıyorum. Bugün bu sandıklardan barışın, kardeşliğin ve özgürlüğün fışkıracağına yürekten inanıyorum. İstanbul seçimleri hepimize hayırlar getirsin”

TEMELLİ DE OY KULLANDI

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Bakırköy’deki Halil Vedat Fıratlı İlkokulu’nda oyunu kullandı. Ardından açıklama yapan Temelli, çok ciddi bir hukuksuzluk ve adaletsizlik sürecinden geçtiklerini söyleyerek, “Türkiye halklarına demokrasi mücadelesinde buluşma çağrısı yapıyoruz” dedi.

24 Haziran’dan itibaren ‘uzun bir yolculuğa çıkılacağını’ vurgulayan Temelli, şunları söyledi: “Yarın 24 Haziran sabahından itibaren uzun bir yolculuğa çıkıyoruz. Üçüncü yolda kararlı bir şekilde yürüyüşümüzü sürdürüyoruz. Bu uzun yolda Türkiye’nin demokrasi ve barışını hep birlikte inşa etmek için çaba göstereceğiz. Yarından itibaren bugüne kadar attığımız adımların karşılığında demokrasi ittifakını Türkiye’nin her yerinde örmeye çalışacağız. Halkların Demokratik Partisi olarak Türkiye’nin içinde sıkıştığı bu kutuplaşmadan, kamplaşmadan çıkmanın yolu üçüncü yolda buluşmadan geçiyor. Tüm demokrasi güçlerine, sivil toplum örgütlerine, sendikalara, emekçilere, kadınlara bu demokrasi ittifakında buluşma çağrısı yapıyorum. Türkiye’nin ihtiyacı olan demokratik anayasadır. Toplumsal barıştır. Yok edilen toplumsal barışı hep birlikte inşa edelim. Türkiye ve Ortadoğu’nun ihtiyacı barıştır, gelin Ortadoğu halklarının beklentisine barış katalım, hep birlikte bu mücadeleyi büyütelim. Demokrasi ve barış yolunda buluşmaya devam edelim. Yarın uzun bir yolculuğa çıkıyoruz, herkes heybesini hazırlasın. Heybesine barış, demokrasi, halkların bir arada yaşama iradesini koysun. Ortak vatanda demokratik cumhuriyeti var edene kadar, bu yolda yürümeye devam edeceğiz.”

Yorumlar