HDP'den iç savaş tehdidi

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, Afrin'e muhtemel bir operasyon halinde Türkiye'de iç savaş çıkacağını ileri sürdü

Google Haberlere Abone ol
HDP'den iç savaş tehdidi

Sonhaberler | Haber Merkezi

Suriye'nin kuzeyindeki Afrin kentindeki terör gruplarının temizlenmesi için planlanan operasyon HDP kanadında rahatsızlıklara neden oldu.

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, Türkiye'nin Afrin’e başlatacağı muhtemel bir operasyonun başarılı olması durumunda ülkeyi iç savaşa sürükleyeceğini, başarısız olursa darbeye zemin oluşturacağını savunarak tehditlerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Elazığ’da bugün Tokat’ta gerçekleşen AK Parti il kongrelerinde Afrin’e yönelik operasyon düzenleneceği açıklamaları HDP kanadında rahatsızlıklara neden oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İdlip operasyonuyla bu koridorun batı kanadını çökertiyoruz. Afrin’deki teröristler teslim olmazlarsa orayı da başlarına yıkacağız, bu böyle biline” demişti.

HDP Sözcüsü Bilgen, operasyon olması durumunda ülkeyi iç savaşa sürükleyeceğini, başarısız olursa darbeye zemin oluşturacağını savundu.

Benzer bir tehdit PYD’nin eski Eş Başkanı Salih Müslim de gelmişti. Müslim, Afrin'e operasyon halinde savaşın Türkiye’ye sıçrayacağını savunmuştu.

Yorumlar

ihsan ulen salak tuvalete gitsen daha isabetli olur