Eski Suudi Arabistan kralının oğlu Fransa’ya sığındı

Suudi Arabistanın önceki kralı Abdullah bin Abdulaziz’in oğlu eski dış işleri bakan yardımcısı Abdulaziz bin Abdullah Fransa’ya sığındı. Fransa’ya tedavi için giden Prens Abdulaziz bin Abdullah’a Fransa hükumeti sığınma hakkı verdi.Veliaht...

Google Haberlere Abone ol
Eski Suudi Arabistan kralının oğlu Fransa’ya sığındı

Suudi Arabistanın önceki kralı Abdullah bin Abdulaziz’in oğlu eski dış işleri bakan yardımcısı Abdulaziz bin Abdullah Fransa’ya sığındı. Fransa’ya tedavi için giden Prens Abdulaziz bin Abdullah’a Fransa hükumeti sığınma hakkı verdi.

Veliaht Muhammed bin Selman’ın prensleri ve iş adamlarını tutuklama hareketini başlattığı zaman Abdulaziz bin Abdullah’ın Fransa’ya tedaviye gitmek için Veliaht prensten özel izin aldığı belirtildi.

Fransa’da bulunan Abdulaziz bin Abdullah’ın Fransa’dan sığınma istediği, Fransa’nın da bu isteği kabul ettiği kaydedildi.

Eski Dışişleri Bakanı Suud El Faysal’ın ölmesi üzerine Dışişleri Bakanı olarak atanmayı bekleyen Abdulaziz’in kendi yerine Adil el Cübeyr’in Dışişleri Bakanı olarak atanmasını protesto ederek bakan yardımcılığından istifa etti belirtildi.

Babasının Krallığı sırasında Dışişleri Bakan yardımcısı olan Prens Abdulaziz’in 2011 yılında Suudi Arabistan’ın dış politikisanda önemli rol oynadığı kaydedildi.

Yorumlar