Erdoğan 'şeker fabrikaları' sorununa el attı

CHP tarafından günlerdir kamuoyunda yayılan, 'şeker fabrikaları kapanıyor, işçiler işsiz kalacak, pancar üretimi duracak' şeklindeki propaganda üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan harekete geçti. Buna göre, şeker fabrikaları özelleştirilecek ancak kapanmayacak, fabrikaları alacak kişilere işçileri çıkarmama şartı konacak.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan 'şeker fabrikaları' sorununa el attı

Sonhaberler.com | Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP tarafından kara propagandaya dönüştürülen şeker fabrikaları konusunda adım atttı. AK Parti MYK toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Vatandaşın ekonomik durumu önceliğimiz. Vatandaşın cebini rahatlatacak adımlar atıyoruz ve atmaya devam edeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı, şeker fabrikalarının özelleştirilmesiyle ilgili tartışmalara da değinerek, “Bu işleri yapacağız. Devletin sırtında yük ve zarar ediyor. Özelleştirme zararı önleyecek şekilde yapılacak. 2002’den beri gündemimizde. Doğru olan bu. Burada çalışanların işten çıkarılması söz konusu olmayacak. İşçilerin çalışmaya devam etmesi teminatı ve taahhütname alınacak. Pancar üreticisinin mağdur edilmeyecek, çünkü fabrikalar kapanmayacak” diye konuştu.

Başbakan Yıldırım da şeker fabrikalarının kapatılacağı iddiasının, muhalefetin algı operasyonu olduğunu öne sürdü. Yıldırım, “Kimsenin zarar görmesini istemiyoruz. Fabrikalar kapanmayacak. Özelleştirilirken, bazı şartlar konulacak. Kimse işsiz kalmayacak. Bu şartları yerine getirmezlerse satmayız. Alırlarsa bu şartlarda alacaklar” ifadelerini kullandı.

Yorumlar