Erdoğan: Olmazsa olmaz şartımız Yukarı Karabağ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün kurtuluşunun 100. yıldönümü törenlerine katıldı. Azerbaycan'ın zaferinin yıllarca unutturulmaya çalışıldığını söyleyen Erdoğan, "Yukarı Karabağ sorununun çözülmesi, Ermenistan ile ilişkilerimizin düzelmesinin olmazsa olmaz şartıdır, bu böyle bilinmelidir." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Olmazsa olmaz şartımız Yukarı Karabağ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü'nün Kurtuluşu'nun 100'üncü yıldönümü töreninde konuştu.

Erdoğan; şair Vahapzade'nin "Bir ananın iki oğlu, Bir amalın iki kolu. O da ulu, bu da ulu Azerbaycan – Türkiye" mısraları ile konuşmasına başladı.

Erdoğan, "Bugün 15 Eylül 1918 tarihindeki önemli zaferi unutturmaya çalıştırlar. Kafkas İslam Ordusunun ve Azerbaycan Ordusunun burada gerçekleştirdiği harekatlar Azerbaycan'ın bugün ki özgürlüğünün ilk adımlarıdır. Türkiye'nin bağsımzlığı ilk tanıyan ülke olması asla tesadüf değil kemik yapımızın bir göstergesidir."

Türkiye'de eğitim alan öğrenciler 125 binden fazladır. Askerlerimiz ortak tatbikatlar göstermenin yanında Afganistan gibi bazı bölgelerde ortak hareket ediyor. Bunda Haydar Aliyev'in çok büyük katkısı vardır. TANAP, Bakü-Ceyhan boru hattı gibi müşterek işlerimiz bulunmaktadır"

Yukarı Karabağ bizim için de sıkıntı kaynağıdır

Bize düşen aramızdaki bağları daha da sağlamlaştırmaktır. Binlerce şehidin kanı ile yoğrulan bu dostluğu bir millet iki devlet şiarınca dostluğumuzu gücümüzü pekiştirmeliyiz. Azerbaycan ağlarsa biz ağlarız, Azerbaycan sevinirse biz seviniriz. Azerbaycan'ın kanayan yarası Yukarı Karabağ bizim için de sıkıntı kaynağıdır."

"Yukarı Karabağ sorununun çözülmesi, Ermenistan ile ilişkilerimizin düzelmesinin olmazsa olmaz şartıdır, bu böyle bilinmelidir."

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak "CAN" ile TSİ 11.30'da Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye geldi.

Hulusi Akar eşlik ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Haydar Alivev Havalimanı'nda Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Yagub Eyyubov, Azerbaycan Dışişleri Bakan Yardımcısı Ramiz Hasanov, Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim ve Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral karşıladı.

Erdoğan ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da Bakü'ye geldi.

Kafkas İslam Ordusu'nun teşkili ve Bakü'nün kurtuluşunun 100. yıl dönümü törenlerine iştirak etmek için Azerbaycan'a giden Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından resmi törenle karşılandı. Karşılama töreninde iki lider kucaklaştı.

Bakü'de Türk şehitliğini ziyaret etti

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in kabriyle Türk ve Azerbaycan şehitliklerini de ziyaret etti.

Bakü Türk Şehitliği'ne de geçen Erdoğan, buradaki anıta çelenk bırakarak anıt defterine not yazdı.

Yorumlar