Erdoğan: İkinci bir başkan yardımcısı atayabilirim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şu anda bir başkan yardımcısı atandığını, ileride bir ikinci başkan yardımcısı daha atama durumu olabileceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: İkinci bir başkan yardımcısı atayabilirim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 Temmuz’da yemin ederek resmen göreve başlamasının ardından ilk yurt dışı ziyaretlerini Azerbaycan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yaptı.

Erdoğan, Azerbaycan ve KKTC seyahatleri sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Bir ikinci başkan yardımcısı atama durumum olabilir"

Erdoğan, "Şu anda bir başkan yardımcısı olarak atadık, ama ileride bir ikinci başkan yardımcısı atama durumum da olabilir. Bir mesafe alalım, nerede bir aksama oluyor olmuyor bakarız. İlerde durumu değerlendirir, gerekli görürsek gerekli adımı atarız" dedi.

"Genelkurmay Milli Savunma Bakanlığı'na bağlanabilir"

Genelkurmay Başkanlığı'nın Milli Savunma Bakanlığı'na bağlanıp bağlanmayacağı şeklindeki bir soruya Erdoğan, "Bağlanabilir, hiçbir manisi yok. Dikkat ederseniz, Hulusi Akar Paşa’yı bakan olarak açıkladık. Aynı anda da Genelkurmay Başkanı’nı, Kara Kuvvetleri Komutanı’nı ve Genelkurmay İkinci Başkanı’nı atadık. Çünkü Silahlı Kuvvetler boşluk kabul etmez. Aslında devlet yönetiminde hiçbir yer boşluk kabul etmez. Nitekim ben aşağıda bakanlarımızı açıklamaya giderken, vekaleten olmaz dedik ve atamaları hemen yapalım diyerek, işi bitirdik" diye konuştu.

Ayrıntılar geliyor...

Yorumlar