Demirtaş HDP eş başkanlığını bırakacağını açıkladı

HDP Eş başkanı Selahattin Demirtaş, partinin önümüzdeki kongresinde bir daha aday olmayacağını açıkladı

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş HDP eş başkanlığını bırakacağını açıkladı

Sonhaberler | Haber Merkezi

Daha önce cezaevinden yaptığı açıklamada 2019 kyılında hiçbir göreve talip olmadığnı belirterek Cumhurbaşkanlığı adaylığı yarışında olmayacağını açıklayan HDP'nin tutuklu Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin genel başkanlık görevini bırakıyor. Demirtaş, kararını açıklayan mektubunda şu ifadeleri kullandı.

11 Şubat’ta gerçekleşecek olan Olağan Kongremizde, Parti Meclisimiz, Merkez Yürütme Kurulumuz ve diğer yönetim organlarımızda güçlendirme amacıyla değişikliklere gidilecektir. Yeni siyasal mücadele dönemini daha güçlü karşılamak, demokratik siyasete demokrasi kültürünü kazandırmak, koltuk ve makam için değil halk adına siyaset yapma bilincini geliştirmek ve yeni arkadaşlarla, yeni bir heyecanla yola devam etmek için bu kongrede Eş Genel Başkanlığa aday olmayacağımın şimdiden bilinmesini istiyorum. 

Bizler mevki, makam insanı değil, görev ve sorumluluk insanlarıyız. Partimizdeki resmi konumum, hukuken üyeliğe bile izin vermese, ben yine de Eş Genel Başkan sorumluluğu bilinci ve heyecanıyla HDP’ye ve siz değerli halkımıza hizmet etmekten bir an bile geri durmayacak, şimdiye kadar olduğu gibi, elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım. Demokratik siyasete inanan, ilgi duyan ve kendine güvenen gençleri ve kadınları HDP’de görev almaya, sorumluluk üstlenmeye davet ediyorum.

Yorumlar