Demirtaş: 2019'da aday olmayacağım

HDP Eşbaşkanı Demirtaş, 2019'daki seçimlerde aday olmayacağını açıkladı. 2019'da yerel, genel ve cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılacak

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş: 2019'da aday olmayacağım

Sonhaberler | Haber Merkezi

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, “2019'da herhangi bir görev için aday olma gibi bir planım yok” dedi. 

Edirne Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP Eşbaşkanı Demirtaş, Alman Bild gazetesiyle yaptığı röportajda, cezaevi şartları, Türkiye´nin dış ve iç politikadaki durumu ve 2019´da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendirdi. 

Demirtaş, "2019’daki seçimlerde hapishaneden çıkıp aday olabileceğinize inanıyor musunuz?" sorusuna şun yanı verdi: "Ben bir mücadele insanıyım. Herhangi bir yere aday olup olmamam önemli değildir. Koşullarım ne olursa olsun insan hakları, demokrasi ve barış için mücadele etmeye devam edeceğim. Şu anda herhangi bir görev için aday olma gibi bir planım yok."

CHP'YE ELEŞTİRİ

Türkiye'de merkez partilerin Kürt halkının inkarı üzerinden politika yaptığını, çözümü zorlaştıran şeylerden birinin de bu olduğunu ileri süren Demirtaş, CHP'yi eleştirip "Evrensel demokrasiyi tam anlamıyla savunabilen sosyal demokrat bir parti olsaydı, Türkiye’nin birçok sorununun çözümü daha kolay olurdu" ifadelerini kullandı.

Yorumlar

ihsan 52 kişinin katili sen ömür boyu hapse adaysın