CHP tabanından genel merkeze tepki çığ gibi

CHP 31 Mart yerel seçimler için adaylarını belirlemişken partinin tabanı adaylardan memnun değil. Son olarak belediye ve il genel meclis üyeleri de yönetim tarafından belirlenince tepkiler çığ gibi büyüdü.

Google Haberlere Abone ol
CHP tabanından genel merkeze tepki çığ gibi

CHP’de belediye başkan adaylarının açıklanmasının ardından çıkan isyan sürüyor. Parti örgütünden ardarda gelen istifaların ardından, tabanda da tepkiler yüksek sesle dillendirilmeye başlandı.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun ön seçim isteyen parti örgütünü dinlemeyip, kendisinin görmek istediği isimleri aday göstermesi tabanı da çıldırttı.

EĞİLİM YOKLAMASINA TEPKİ

Genel Merkez’in gönderdiği genelgeyle, 21 kentte ön seçim yerine geçmeyen eğilim yoklaması yapıldı. Genelgeye göre eğilim yoklaması yapılan 12 seçim çevresi ile belirlenen 21 kent dışında kalan bütün seçim çevreleri için belde belediye meclis üyeliklerinin belirlenerek onama yetkisinin ilçe yönetim kurullarına; ilçe belediye meclisi ve il genel meclisi üyeliklerinde ise il yönetim kurullarına devredildiği belirtildi.

'KURULUŞ İLKELERİNE DÖNÜN' ÇAĞRISI

Hakim nezaretinde gerçekleşecek bir önseçim gibi bağlayıcılığı olmayan eğilim yoklamasına tepki gösteren parti tabanı, CHP’nin iktidar olma gayesinin olmadığını, partinin acilen kuruluş ilkelerine dönmesi gerektiğini ifade ediyor. Tabanda CHP’de artık güven vermeyen bir siyaset izlendiği iddia ediliyor.

Susup oturmayız

CHP'nin İstanbul Maltepe ilçe teşkilatının, genel merkez ve Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösterip istifa kararı almasının ardından Ankara'ya yürüyüşü sürüyor. Dün Çayırova Şekerpınar mevkiinde bir araya gelen grup, “Temiz toplum, temiz siyaset”, “Hak, hukuk, adalet” sloganları atarak Gebze istikametine doğru yürümeye devam etti. Adı yolsuzlukla anılan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ile daha önce halkı tehdit eden Mehmet Fatih Bucak'ın CHP'den aday gösterilmesinin bardağı taşıran son damla olduğunu söyleyen CHP'nin eski İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Kenan Otlu, “CHP'de siyaset kurumunun çürümemesi için partililer olarak ses çıkarıyoruz. CHP örgütü 'otur' denildiği zaman oturacak, 'sus' denildiği zaman susacak bir teşkilat değildir. Parti yönetimimizden bir an önce bu yanlışların düzeltilmesini talep ediyoruz” dedi.

Yorumlar