CHP'li Arık: 5 TL’ye bir bardak çay içip bir simit yiyemiyorsunuz

CHP Kayseri Milletvekili Arık, 5 TL'ye bir çay bir simit alınamayacağını ileri sürerek ekonominin kötü durumda olduğunu savundu.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Arık: 5 TL’ye bir bardak çay içip bir simit yiyemiyorsunuz

Yargı Reformu Strateji Belgesi kapsamında hazırlanan Kanun Teklifi’nin TBMM Genel Kurulu’ndaki görüşmeleri önesinde “çay ve simit ne kadar” tartışması yaşandı. AK Partililer, tartışmanın uzaması üzerine 'Suriye’ye sınır ötesi operasyonu' hatırlattı.

TBMM Genel Kurulu’nda gündem dışı söz alan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, hayat pahalılığını çay ve simit hesabı üzerinden yaptı. AK Parti'nin iktidar olmadan önce Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Bu zalim yönetim bu aziz millete bir bardak çay ile bir simidi bile layık görmüyor” dediğini hatırlatan Arık, “Şimdi 5 TL’ye bir bardak çay içip bir simit yiyemiyorsunuz” dedi.

Arık’ın çay ve simit hesabına AK Partili milletvekilleri tepki gösterdi. AK Parti Amasya Milletvekili Hasan Çilez, bu hesabın yanlış olduğunu öne sürdü. Kahvehaneye gittiğini ve orada 2 liraya çayı ve simidi alabildiğini öne süren Çilez, "Sayın Vekilim sizi Amasya’ya davet ediyorum. Çay ve simit birer TL" dedi. Eski Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da tartışmaya katılarak, İzmir Kemeraltı’nda simidin 1 lira olduğunu söyledi.

'ORDUMUZ SINIR ÖTESİNDE'

CHP’li milletvekilleri TBMM’nin karşısında bulunan kafeteryada çay ve simidin 5 liradan daha pahalı olduğunu belirtmesi üzerine AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’dan 'sınır ötesi operasyon' hatırlatması geldi. Turan, "Ordumuz sınır ötesine operasyona başlamış, daha sağduyulu, daha saygılı olma konusunda görev bilincimiz olmalı diye düşünüyorum. Bu ülkenin birliğini, beraberliğini her zamandan daha fazla gözetmek gereken bir zamandan geçiyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar