CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun:

- "(Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 18 Mart Çanakkale Zaferi'nde Belediye Başkanı Gökhan'a konuşma yaptırılmaması talimatı) AKP Genel Başkanı Erdoğan bilmelidir ki halkın iradesinin hiçe sayıldığı bu talimatı tanımıyoruz. Bu çerçevede ceza kesecek veya hesap soracak bir merci varsa, halktır"

Google Haberlere Abone ol
CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun:

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 18 Mart Çanakkale Zaferi'nde Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'a konuşma yaptırılmaması talimatına ilişkin, "AKP Genel Başkanı Erdoğan bilmelidir ki halkın iradesinin hiçe sayıldığı bu talimatı tanımıyoruz. Bu çerçevede ceza kesecek veya hesap soracak bir merci varsa, halktır." ifadesini kullandı.

Torun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Çanakkale Belediye Başkanı Gökhan'a, Çanakkale Belediye Meclisi AK Parti Grubu Başkanvekili Tülay Ömercioğlu'na yönelik sarf ettiği sözlerin ardından 18 Mart Çanakkale Zaferi'ndeki törenlerde konuşma yaptırılmaması talimatı hakkında yazılı açıklama yaptı.

Belediye meclisi toplantılarında ne konuşulacağını en iyi bilenlerden birisinin Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu ifade eden Torun, Çanakkale Belediye Meclisi toplantısında, Ömercioğlu'nun, gündemde olmaması gereken, siyasi konuları ısrarla konuşma isteğiyle olayın meydana geldiğini savundu.

Belediye Başkanı Gökhan'ın defalarca ilgili belediye meclis üyesini uyardığını belirten Torun, kentin sorunlarının, yapılacak hizmetlerin, halkın beklentilerinin konuşulması, masaya yatırılması ve çözüm önerilerinin bulunması gereken toplantıda, AK Partili belediye meclis üyesinin, bir partinin içişlerini ısrarla gündeme taşıma isteğinin ne gibi bir haklı gerekçesi olacağını sordu.

Torun, "Sayın Belediye Başkanımızın tüm uyarılarına karşı böyle bir tutum sergileyen, şov yapmaya çalışan belediye meclis üyesini susmaya davet etmesinden daha doğal ne olabilir?" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "AK Partili belediyelerin başarısızlığını ve aymazlığını" bu türlü basit ve aciz talimatlarla örtbas etme niyetinde olduğunu ileri süren Torun, şu değerlendirmede bulundu:

"Diktatoryal yönetim anlayışını yerel yönetimlere sirayet ettirme niyeti gündemdeki kayyum niteliğindeki AKP'li Belediye Başkanlarını istifa ettirmesiyle de kanıt niteliği oluşturuyor. Şayet olur da AKP Genel Başkanı Erdoğan bindirilmiş kıta törenlerine katılmazsa, kendisini gerçek halk iradesinin konuşacağı, halkımızın yapacağı barışçıl ve demokratik törenlerimize davet ederiz. AKP Genel Başkanı Erdoğan bilmelidir ki halkın iradesinin hiçe sayıldığı bu talimatı tanımıyoruz. Bu çerçevede ceza kesecek veya hesap soracak bir merci varsa, halktır."



Yorumlar