CHP: Erken seçim olursa İyi Parti seçime katılamaz

CHP Grup Başkanvekili Özel, erken seçimin 26 Ağustos'ta yapılması halinde İyi Parti'nin seçime giremeyeceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
CHP: Erken seçim olursa İyi Parti seçime katılamaz

MHP Genel Başkanı Başkanı Devlet Bahçeli'nin 26 Ağustos 2018'de erken seçim yapılması çağrısı siyaset kulislerini hareketlendirdi. AK Parti ve muhalefet partilerinden farklı yorumlar gelirken, CHP'den İyi Parti ile ilgili bir açıklama geldi.

Habertürk TV'ye konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Seçim kanunu diyor ki, bir partinin seçime girebilmesi için en az 41 ilde örgütlenmiş olması lazım. Daha sonra büyük kurultayını yapmış olması lazım. Ve büyük kurultayından en az 6 ay geçmiş olması lazım. İyi Parti, 6 ayı 1 Eylül'de dolduruyor. Seçimler 26 Ağustos'ta gerçekleşirse İYİ Parti seçime katılamaz. Devlet Bahçeli 'Biz İYİ Parti olmadan seçime girmek istiyoruz' diyor" ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİ'DEN CHP'NİN İDDİASINA CEVAP

İyi Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray, CHP'den gelen "seçime katılamayacak" açıklamasına ilişkin konuştu. Egedesonsöz'den Mehmet İşler'e konuşan Çıray, partisinin seçime gireceğini ileri sürerken, "6 ay kuralı diye bir şey yok. Yanlış biliyorlar. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) seçim olmayan zamanlarda 6 ayda bir rutin olarak seçime girecek partileri açıklar. Ancak seçim kararı alındıktan sonra şimdi yeniden açıklamak zorunda. Biz 22 Haziran’da tamamlamış oluyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar

zeki isabetli olur zaten fetö partisi siz varesınız bir 2. side katılmasın
Büyük Usta CHP ve HDP iyi Parti PYD YPG Avrupa şimdiden paçaları tutuştu