CHP'den Muharrem İnce ve Mansur Yavaş açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, adı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için geçen Muharrem İnce ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için geçen Mansur Yavaş için çarpıcı açıklamalarda bulundu. Muharrem İnce'in adaylığı için "Cumhurbaşkanı adayı olmuş bir kişinin şu anda aday olmasının ne kadar doğru olacağı tartışılır" diyen Seyit Torun, Mansur Yavaş için de "Bugüne kadar CHP'den aday olma anlamında çok fazla bir gayret göstermedi" yorumunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
CHP'den Muharrem İnce ve Mansur Yavaş açıklaması

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Habertürk'ten Kübra Par'a çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Seyit Torun, CHP'nin 24 Haziran'daki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'yi İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) için aday gösterip göstermeyeceği sorusunu "Aday olursa değerlendiririz. Sonuçta herkesin aday adayı olma hakkı var. Aday adayı olduğunda elbette ki yetkili kurullar adaylığını değerlendirir" diye yanıtladı.
Torun, Par'ın "Diyelim ki aday adaylığını açıkladı. Muharrem İnce'nin İstanbul Büyükşehir için CHP adayı olması olasılık dahilinde mi?" sorusu üzerine şunları söyledi:

— Cumhurbaşkanı adayı olmuş bir kişinin şu anda aday olmasının ne kadar doğru olacağı tartışılır ama bunun kararını tek başıma veremem. Ona yetkili kurullar karar verir.

Par, daha sonra Torun'a "2014 yerel seçimlerinde CHP'nin Ankara için adayı Mansur Yavaş'tı. Az bir oyla seçimi kaybetmişti. Sonrasında da CHP'den istifa etmişti. Şu sıralar adı hem CHP hem de İYİ Parti için geçiyor. Mansur Yavaş'ın CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olması ihtimali var mı?" sorusunu yöneltti. 

Torun'un buna cevabı ise şu oldu:

— Onu yetkili kurullar bilir. Açıkçası şu anda onunla ilgili bir bilgim yok. Ama bakıldığında Mansur Yavaş, bugüne kadar CHP'den aday olma anlamında çok fazla bir gayret göstermedi. Bu yapının içerisinde pek fazla yer almadı. Halkımız çok çabuk unutuyor, gündemde olmayınca pek hatırlayamıyor. Bu süreç içinde kendisini biraz daha fazla hatırlatmalıydı.

Yorumlar