CHP adayından bakan yardımcısı Ersoy'a cevap

CHP İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, Kültür Bakan Yardımcısı Ersoy'un, "Benim Türk'üm diyemeyen CHP adayı..." ifadelerine cevap verdi.

Google Haberlere Abone ol
CHP adayından bakan yardımcısı Ersoy'a cevap

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, sosyal medyadan kendisini etiketleyerek bayramını kutlayan AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ile diğer adayların bayramını kutladı.

İmamoğlu, bayram namazını Beylikdüzü'ndeki Fatih Sultan Mehmet Camisi'nde kıldıktan sonra vatandaşlarla bayramlaştı.

İmamoğlu, İçişleri Bakan Yardımcısı ve eski AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy'un sosyal medyada paylaştığı belirtilen ifadelerin sorulması üzerine de şunları kaydetti:

"Hiç fark etmiyor benim için. Ben insanım, dünya insanıyım. Böyle laflar, insanları karalama falan vesaire bunlar geçti. Kötü laf edenler içlerinden ne geçiyorsa aynaya baksınlar, yüzlerinde görürler onu. Kimsenin hakkında da kötü bir şey düşünmüyorum. Ama benim geçmişimle ilgili uğraşmasınlar. Kaldı ki komşumuz Yunanistan'ın ismini anıyorlar. Ne demek istiyorlar? Ben Türk'üm benimle ilgili ne demek istiyorlar? Bu ülkede farklı etnik kökeni olan insan var. Onlar için ne demek istiyorlar?"

İmamoğlu'ndan İçişleri Bakan Yardımcısı Ersoy'a: Ben Türk'üm, benimle ilgili ne demek istiyorlar?
Doğum gününün bayramın birinci gününe denk geldiği ve bugün Trabzon'a gideceği hatırlatılan İmamoğlu, bayramlarda ve tatillerde memleketine gitmeyi gelenek haline getirdiğini belirterek, "Belediye başkanı olarak gidecektim, seçilmiş belediye başkanı olarak gideceğim." diye konuştu.

Yorumlar