Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu Manisa'da

- Bakan Müezzinoğlu: - "İki grup hayırcı var, birisi FETÖ, PKK, Avrupa'daki bazı ülkeler gibi Türkiye'nin gelişmesini istemeyen, farklı hesapları olan düşmanlarımız. Diğer tarafta mevcut sistemin rahatlığına alışmış, millete güvenemeyen, kontrolü vesayet odaklarına veren anlayış. Bu anlayışın öncülüğünü büyük oranda ne yazık ki CHP yapıyor"

Google Haberlere Abone ol
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu Manisa'da

MANİSA (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması sürecinde hayır cephesinde iki grubun bulunduğunu belirterek, "Birisi FETÖ, PKK, Avrupa'daki bazı ülkeler gibi Türkiye'nin gelişmesini istemeyen, farklı hesapları olan düşmanlarımız. Diğer tarafta mevcut sistemin rahatlığına alışmış, millete güvenemeyen, kontrolü vesayet odaklarına veren anlayış. Bu anlayışın öncülüğünü büyük oranda ne yazık ki CHP yapıyor." dedi.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Soma Şubesindeki programa katılan Müezzinoğlu, Soma'da 4 yıl önce yaşanan maden faciasındaki, "maden şehitlerini" rahmetle andığını bildirdi.

Balkanlarda son 150 yılda büyük acılar yaşayanların "kan kusup kızılcık şerbeti içtim" dediğini, geleceğe umutla baktığını, bu milletin büyük ve asli unsuru olmaktan hiçbir şey kaybetmediğini belirten Müezzinoğlu, Balkanlardan gelenlerin sorunlarıyla ilgili çalıştaylar düzenlediklerini, vatandaşlık, çalışma izni gibi konularda çözümler sağladıklarına değindi.

Müezzinoğlu, "Çözüm üretmemiz gereken yalnız denklikle ilgili, üniversitelerdeki kayıtlarla ilgili süreç var. Önümüzdeki 1 ay içinde artık Tükiye Cumhuriyeti vatandaşı çocuklarımızın statüsü neyse Balkanlardaki her kardeşimizin evladının statüsünün o olmasının zeminini hazırlıyoruz." dedi.

Balkanlarda nereye gidilirse gidilsin Türkiye'nin güven adresi olarak görüldüğüne dikkati çeken Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Önümüzde bu ülkenin kaderiyle, geleceğiyle ilgili bir referandum var. Bu referandumda diyoruz ki milleti merkeze alan, milletin hak ve hukukunu önceleyen yönetimler Türkiye'yi muassır medeniyetler üzerine taşısın. 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletin' sözü özde olsun diyerek yeni bir döneme giriyoruz. Milletin hayallerinin, umutlarının öncülüğünü yapan bir dönemin arifesindeyiz. Birilerinin ikide bir milli iradeye müdahale edemediği, millete bedel ödeterek kendilerinin sefa sürdüğü dönemler geride kalacak.

Fitne üretmeye çalışıyorlar. 'Recep Tayyip Erdoğan kendi için istiyor' diyorlar. Ben bu cümleyi 20 yıl önce duydum. O zaman da rahmetli Özal için 'Özal kendisi için istiyor, diktatörlük kuracak' diyorlardı. İnsanlar fani, milletler, devletler bakidir. Milletimizin devletimizin baki olmasını, al bayrağımızın güçlü dalgalanmasını istiyoruz. Yanlış yapan olduğu zaman milet onları, partilerini tarihten sildiği gibi yine tarihten siler."

İki grup 'hayır'cı bulunduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, "Biri FETÖ, PKK, Avrupa'daki bazı ülkeler gibi Türkiye'nin gelişmesini istemeyen, Türkiye Cumhuriyeti devleti üzerinde farklı hesapları olan düşmanlarımızdır. Bunlar hayırcılık yaparak Türkiye'nin kendileriyle rekabet etmesini istemiyor. Diğer taraftan mevcut sistemin rahatlığına alışmış, millete güvenemeyen, kontrolü vesayet odaklarına veren anlayış. Bu anlayışın öncülüğünü büyük oranda ne yazık ki CHP yapıyor." diye konuştu.

-"8 milyon genç var"

Bakan Müezzinoğlu, Türkiye'de 18-24 yaş grubunda 8 milyon gencin olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bu ülkenin potansiyeli Bulgaristan, Yunanistan'ın nüfusu kadar. Onlara diyoruz ki muhtar olmaya bile hakkın yok. Daha önce Sayın Erdoğan'a demişlerdi bunu. Niye korkuyorsunuz bu gençlerden. Oy verirken 'bana inan, güven, oy ver', kendi talip olduğu zaman 'sen anlamazsın sen daha çocuksun.' Gençler arasından yeni Recep Tayyip Erdoğanlar'ın çıkmasını istiyoruz. CHP niye hayır diyor, yeni Kılıçdaroğlu çıkacak, partinin başına bela olacak."

Yorumlar