Bülent Arınç'tan yeni parti açıklaması: Şansı yok

AK Parti saflarında uzun yıllar aktif siyasette bulunan ve daha sonra siyasetten el etek çeken eski Meclis Başkanı ve Başbakan yardımcısı Bülent Arınç gündeme dair soruları yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmede kendisi, Abdullah Gül ve Ali Babacan'a özel görev verilmesini söylediğini aktaran Arınç yeni parti ile ilgili "Yeni parti kurulsa bile başarı şansı yok çünkü Türkiye 2001 şartlarında değil" açıklamasında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Bülent Arınç'tan yeni parti açıklaması: Şansı yok

Türkiye siyasetine damga vuran ve bir süre öncesine kadar aktif siyasette rol oynayan eski Meclis Başkanı, Başbakan yardımcısı Bülent Arınç Habertürk'ten Kübra Par'ın gündeme dair sorularını yanıtladı.

"Yeni parti" iddiaları hakkında konuşan Arınç verdiği röportajda," AK Parti’den başka bir partinin çıkmasına kesinlikle karşıyım. Biz AK Parti’nin kurucusuyuz, iyi gününde de kötü gününde de bu partide olduk.Yeni bir partinin başarı şansı yok çünkü Türkiye şu anda 2001 şartlarında. Şu anda aktif siyasette değiliz ve bunun meraklısı da değiliz. Tek amacımız partimizin güçlü olması ve Türkiye’de hayırlı hizmetlerine devam etmesi. " ifadelerine yer verdi.

15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmeyi aktaran Arınç, "15 Temmuz’u görünce hepimiz yaptığımız yanlışların farkına varıp, Cumhurbaşkanımıza “Bundan sonra karakterim yine aynı karakterdir. AK Parti için bize görev tebliğ edilirse bunlardan kaçmayız, hiçbir unvan da istemeyiz.” dedik." sözlerine yer verdi.

Yorumlar