Aydemir: ‘Kudüs mukaddes gönül adresimizdir’

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Üstad Sezai Karakoç’un ‘Ne yapsalar boş göklerden gelen bir karar vardır/ Gün batsa ne olur geceyi onaran bir mimar vardır.’ dizelerini hatırlatarak, ‘Kudüs ve Mescid-i Aksa İslam Alemi’nin...

Google Haberlere Abone ol
Aydemir: ‘Kudüs mukaddes gönül adresimizdir’

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Üstad Sezai Karakoç’un ‘Ne yapsalar boş göklerden gelen bir karar vardır/ Gün batsa ne olur geceyi onaran bir mimar vardır.’ dizelerini hatırlatarak, ‘Kudüs ve Mescid-i Aksa İslam Alemi’nin ortak değeri ve ortak davasıdır. Kim ne karar alırsa alsın, batıl zail olacak, hak tecelli edecektir.’ dedi.

‘MESCİD-İ AKSA DAVASI BİR NAMUS DAVASIDIR’

İslam Aleminde, Mescid-i Aksa davasının ‘bir şeref, namus ve varlık davası’ olarak imani bir kabul gördüğünü kaydeden Milletvekili Aydemir, Edip Cahit Zarifoğlu’nun ‘“Kudüs, bir sınav kağıdı, her Mü’min kulun önünde” vurgusunu yineleyerek, Türkiye’nin Kudüs’le ilgili gelişmeleri takip ettiği, İsrail’in başkenti olması yönündeki kararın geri alınması yolunda her türlü çabayı gösterdiğini, AK önder Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD tarafından alınan Kudüs’ün israil’in başkenti olması yolundaki kararının geri alınması yolunda küresel vicdanı ortak paydada buluşturarak uyandırdığını ifade etti.

AK ÖNDER KUDÜS MESELESİNDE DÜNYAYI AYAĞA KALDIRMIŞTIR

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin lideri, yeryüzündeki mazlum millet ve devletlerinde hamisi, İslam Coğrafyasındaki sorunları çözmede bir önder olduğunu kaydeden Milletvekili Aydemir, ‘ ‘Biz müslümanlar için, mübarek beldelerimizi korumak imkan değil, iman meselesidir.’ diyen AK Önderimiz, Kudüs Meselesinin de çözülmesi yolunda tarihi girişimlerde bulunuyor. O’nun önderliğiyle İslam Coğrafyası Kudüs konusunda tek yürek olmuştur. Kudüs için ABD tarafından alınan yanlış ve yanlı karar mutlaka düzelecektir.’ dedi.

AYDEMİR: ‘KUDÜS MÜBAREK VE MUKADDES ADRES’

Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın Hazreti Davut’tan Hazreti Süleyman’a, Hazreti Musa’dan Hazreti İsa’ya, Hz Peygamberimizden İslam Ümmetine, bir mukaddes yadigar ve değer olduğunun altını çizen Milletvekili Aydemir, ‘Cenab-ı Hak, ‘Allah’ın mescidlerinde, O’nun adının zikredilmesini engelleyip, onların harap olmasına çalışandan daha zalim kim vardır? buyuruyor. Mukaddes bir adres olan Kudüs’ün statüsüyle oynamaya kalkışanlar, mutlaka zelil olacaklardır. Hak daima galip gelecektir’ ifadesini kullandı.

Yorumlar