AK Parti temayül sonuçları: İstanbul ve Ankara adayları belli oldu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş İstanbul ve Ankara adaylarının belli olduğunu açıkladı. AK Parti temayül sonuçları açıklanmadı ancak Ankara kulislerini yakından takip eden gazetecilerin elde ettiği kıymetli bilgiler sonuçlar hakkında önemli ipuçları veriyor. Bu bilgiler arasında üç büyükşehir belediyesi için öne çıkan isimler de bulunuyor. İstanbul için Binali Yıldırım'ın adının çıktığını daha önceki bir haberimizde size aktarmıştık. Şimdi Ankara ve İzmir için öne çıkan isimler de belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti temayül sonuçları: İstanbul ve Ankara adayları belli oldu

AK Parti'de İstanbul ve Ankara adayları belli oldu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İstanbul ve Ankara adaylarının belli olduğunu belirterek isimlerin Cumartesi günü açıklanacağını söyledi.

TRT Haber'de bu sabah konuşan Kurtulmuş adaylarla ilgili yaptığı açıklamada, "İstanbul Ankara gibi birçok adayın kim olacağı belli oldu ancak siyasi etik gereği bunu söylemek doğru olmaz." dedi.

AK Parti temayül sonuçları ile ilgili bütün partilileri büyük bir merak aldı. 140'e bine yakın kişinin katıldığı AK Parti temayül yoklaması sonuçları açıklanmadı ancak Ankara kulislerini yakından takip eden gazetecilerin elde ettikleri bilgiler, AK Parti temayül sonuçları hakkında çok önemli ipuçları veriyor.

AK Parti temayül yoklamasında İstanbul için TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın adının öne çıktığını Sevilay Yılman'dan sabah saatlerinde aktarmıştık. Şimdi ise Ankara ve İzmir için öne çıkan isimleri sizlerle paylaşıyoruz. AK Parti temayül sonuçlarıyla ilgili CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova'nın edindiği bilgilere göre; İstanbul için Binali Yıldırım, Süleyman Soylu, Ankara için Mustafa Tuna Fatih Şahin, Emrullah İşler ve Süleyman Soylu; İzmir için ise Süleyman Soylu ve Hamza Dağ ismi öne çıktı.

Canova'ya göre de Binali Yıldırım adı İstanbul adaylığı için neredeyse kesinleşti. Canova son kulis bilgilerini şu sözlerle aktardı:

"Binali Yıldırım'ın temayül yoklamasında tüm rakiplerini arkasında bıraktığı söyleniyor, teşkilatlarda da Binali Yıldırım destekleniyor. Çarşamba günü Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında temayül sonuçları değerlendirilecek. Ankara'da ise Mehmet Özhaseki'nin adaylığı yüzde 90 oranında gerçekleşti deniyor ama temayülde başka isimler de öne çıktı. O isimler; Mustafa Tuna, Fatih Şahin, Emrullah İşler ve Süleyman Soylu. 

Süleyman Soylu hakkında Cumhurbaşkanı'nın nasıl bir karar vereceği merak ediliyor. Temayülde üç büyükşehir için de Soylu'nun adı çıktı.

İzmir'de ise Mahmut Özgener adı geçmişti fakat Özgener siyasete girmek istemediğini açıklamıştı. İzmir'de yapılan temayül yoklamasında da bazı isimler çıktı, bu isimlerden biri de Hamza Dağ ama henüz bu konuda net bir karar yok."

Yorumlar