AK Parti'nin bir ilçede oyları bin 304 arttı

İstanbul'da seçim sonuçlarında sistematik bir hatanın değil sistematik bir oy hırsızlığının olduğu düşünülüyor. Bağcılar İlçe Seçim Kurulu, AK Parti'nin itirazları üzerine şaibeli olduğu iddia edilen sandıkları gözden geçirdi ve gözlemler üzerine AK Parti’ye atılan oylar 1304 arttı. Karar tutanağının altına AK Partili üyelerin yanı sıra CHP, HDP ve İYİ Partili üyeler de imza attı.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'nin bir ilçede oyları bin 304 arttı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yapılan seçimde bazı usulsüzlükler yapıldığı iddiası üzerine AK Parti İstanbul İl Başkanlığı ve Bağcılar İlçe Başkanlığı, Bağcılar'daki ilçe Seçim Kurulu'na oyların yeniden sayımına ilişkin başvuru yapmıştı.

Bağcılar İlçe Seçim Kurulu, şaibe olduğu kaydedilen sandıkları yeniden açtı ve yeniden sayım yaptı. Sandık sonuç tutanakları ve sayım döküm cetvelleri ile oy torbaları incelendi.

AK PARTİ'NİN OYLARI BİN 304 ARTTI

İnceleme sonucu skandal hatalar yapıldığı belirlendi. Maddi hatalar tespit edildi. AK Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerindeki çok sayıda oyunun eksik yazıldığı anlaşıldı. Bunun üzerine AK Parti'nin oyları bu ilçede yaklaşık 1304 arttı. AK Parti'nin oylarının başka partilere yazıldığı anlaşıldı.

Yorumlar