AK Parti-MHP ittifakında karşılıklı sıcak mesajlar

AK Parti ile MHP arasında 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde muhtemel bir ittifak tartışması erken başladı. Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında yer alacakları sinyalini verdi. AK Parti ise MHP'ye "kapımızı sonuna kadar açık" mesajıyla olumlu cevap verdi.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti-MHP ittifakında karşılıklı sıcak mesajlar

Sonhaberler | Haber Merkezi 

İki yıl sonra yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri için ittifak arayışları şimdiden başladı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP'nin HDP ve diğer bazı partilerle ittifak arayışı içinde olduğunu hatırlatarak, bunun böyle devam etmesi halinde kendilerinin de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında yer alacaklarını söyledi. Bahçeli'nin bu açıklamaları AK Parti kanadında sıcak karşılandı. AK Parti Sözcüsü Ünal, Bahçeli'nin "AK Parti ile yanana mücadele sürecek" sözleri için "Yerli ve milli olan bütün unsurlarla ittifakız" ifadesini kullandı.

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin grup toplantısında  "MHP, 2019 seçimlerinde Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini tesis etmek için Ak Parti ile birlikte mücadelesini sürdürecektir" açıklamasına iktidar partisinden ilk değerlendirme geldi. Partisinin grup toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını cevaplayan AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Bahçeli'nin sözlerini seçim ittifakı şeklinde yorumlamanın erken olacağını belirtti. Ünal,“Yerli ve milli olan bütün unsurlarla ittifakız .Bu konu zaman içinde görülecek. Buna parti organları karar verecek" değerlendirmesinde bulundu.  

Yorumlar

sedat MHP kalkıp fetö pkk hdp ile ortaklık yapan chp ilemi bir olacak yuh yani