AK Parti İstanbul İl Kongresi için kritik süreç başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, en çok önem verdiği şehirler arasında bulunan İstanbul için kongre sürecini başlattı. İstanbul Milletvekilleriyle bir araya gelen Erdoğan, kimi il başkanı olarak görmek istediklerini sordu.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti İstanbul İl Kongresi için kritik süreç başladı

AK Parti 2019 seçimlerine yönelik hazırlıkları bütün hızıyla sürdürüyor. İl kongrelerininç oğu yapıldı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, önceki gün İstanbul milletvekilleriyle bir araya gelerek, il kongresi için nabız yokladı. Erdoğan, İstanbul’un önemine vurgu yaparak, kongreyi sağlıklı bir şekilde yapıp, seçimlere dönük çalışmanın başlatılmasını istedi. Milletvekilleri, kimin il başkanı görmek istediklerine dair notları yazılı olarak Erdoğan’a verdiler.

Edinilen bilgiye göre, Mart ayı sonuna kadar tüm il kongrelerini tamamlama kararı alan AK Parti’de sıra, yeni yönetimleri merak edilen büyük illere geldi. Önümüzdeki ay, İstanbul’un ilçe kongreleri tamamlanacak. İstanbul il kongresi ise en geç mart ayında yapılacak. Erdoğan, İstanbul’un yeni yönetimi için nabız yoklamaya başladı. İstanbul’da, ilin milletvekilleriyle bir araya gelen Erdoğan, il başkanı ve yönetimi için önerilerini aldı. Erdoğan, vekillerden, başkan olarak görmek istedikleri isimleri yazarak vermelerini istedi.

Erdoğan, 2019 yılının kritik bir dönemeç olduğunu vurguladı. Erdoğan vekillere, “Bu süreç çok önemli ve her şey teşkilatla başlar. Güçlü ve dinamik olmaları lazım. Kongreleri sağlıklı bir şekilde yapıp, yeni sürece hızlıca girelim istiyorum. Bundan sonra herkes buna odaklanmalı. Teşkilatlarımız, bakanlarımız, milletvekillerimiz kapı kapı dolaşmaktan imtina etmeyecek. Tek hedefimiz 2019 seçimlerini almak olacak. Adeta seferberlik ilan edeceğiz, hepimiz sahada olacağız” dedi.

Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlığı döneminde göreve getirilen AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci’nin değiştirileceği öne sürülüyor. İl yönetimi için eski bir İstanbul milletvekilinin adının geçtiği iddia ediliyor. Bu değişim sürecinden İstanbul’un 39 ilçe başkanının da nasibini alacağı ve yarıya yakının değişeceği belirtiliyor.

Yorumlar