AK Parti aday adayları başvuru tarihlerini açıkladı

AK Parti yerel seçimlerde büyükşehir, il ve ilçe belediyelerinin başkanlığına aday olmak isteyenler için başvuru takvimini açıkladı. Buna göre, AK Parti'den belediye başkan adayı olmak isteyen isimler 5 Kasım tarihinden itibaren başvuru yapabilecek. Başvurular 12 Kasım'a kadar devam edecek. Başvurular öncelikle genel merkez tarafından değerlendirilecek. Akabinde ise partinin adayları kamuoyuna ilan edilecek.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti aday adayları başvuru tarihlerini açıkladı

Yerel seçimlere beş aydan daha az bir süre kala partilerin aday belirleme süreçleri de başladı. Her seçimde en fazla aday adayının başvuruda bulunduğu AK Parti'de de başvuruyla ilgili takvim belli oldu.

AK Parti Sözcüsü Çelik, partilerinden belediye başkanı aday adayı olacakların başvurularının 5-12 Kasım 2018'de alınacağını bildirdi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin genel merkezinde gerçekleştirilen MKYK Toplantısı'nın ardından basın toplantısı düzenliyor. 

Çelik, "MKYK'mızın kararıyla bütün seçim çevrelerinde partimiz adayların tespiti ve sıralamasında 'merkez yoklaması' usulünü uygulayacak." ifadelerini kullandı. 

ABD'nin yaptırımı kaldırma kararıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Çelik, Cumhurbaşkanımızla, Başkan Trump arasındaki telefon görüşmesinde karara bağlanmıştır. Bundan sonrasındaki normalleşme için önemli bir aşama." diye konuştu. 

Çelik, "İstiklal Marşı bütünüyle okunduğu zaman hiçbir şekilde ırkçı bir yaklaşıma sahip değildir. Andımız kararı üzerinden İstiklal Marşı'nı yargılamaya çalışması, Allah kimseye nasip etmesin böyle bir şeyi, Kılıçdaroğlu'na nasip oldu maalesef. Bu son derece reddettiğimiz, yanlış bulduğumuz bir durumdur." şeklinde konuştu. 

Kılıçdaroğlu'nun Kaşıkçı cinayetiyle ilgili sözlerine de değinen Çelik, "Kılıçdaroğlu'nun yapmaya çalıştığı, birtakım dış odaklarca odak saptırma operasyonunun içerideki sözcüsü olmasıdır. Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin düşmanlarının yapmadığı bir tutum içine giriyor. Bunu açık ve net şekilde kınıyoruz" dedi. 

AK Parti Sözcüsü Çelik, Kılıçdaroğlu hakkında, Kaşıkçı cinayetine ilişkin Erdoğan'a iftiralarından dolayı suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi. 

Çelik, "Cumhur İttifakı devam ediyor. Karşılıklı olarak bu konuda gösterdiğimiz özen açıktır. Bu ittifakı sarsmaya dönük yerel seçimlerde birtakım faaliyetler ortaya çıktığı zaman Cumhur İttifakı'nın doğası çerçevesinde, karşılıklı olarak bu ittifakın ortaya koyduğu hassasiyet, kendiliğinden işleyecektir." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar