Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya Kilis'te

- "2019 seçimlerinde, ülkemizin ve çocuklarımızın geleceği için aynı zamanda dünya mazlumlarının geleceği için çok çalışmak zorundayız" - "15 Temmuz'da ana muhalefetin genel başkanı kontrollü bir şekilde kaçarken, milletimiz meydanlardaydı"

Google Haberlere Abone ol
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya Kilis'te

KİLİS (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "2019 seçimlerinde, ülkemizin ve çocuklarımızın geleceği için aynı zamanda dünya mazlumlarının geleceği için çok çalışmak zorundayız." dedi.

Kaya, AK Parti Kilis Kadın Kolları değerlendirme toplantısında özverili bir şekilde çalıştıklarını söyledi.

Türkiye'nin geleceği için çalışmaya devam edeceklerini aktaran Kaya, "Biz sadece bu ülkenin geleceği için değil, tüm mazlum coğrafyalar için çalışıyoruz. Türkiye'ye umut bağlamış milyonlarca, milyarlarca insan için çalışıyoruz. Bugün 'dünya beşten büyüktür' diyen Cumhurbaşkanımız, tüm dünya mazlumlarının umudu oldu." diye konuştu.

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımladığını ve büyükelçiliğini de bu kente taşıma kararı aldığını anımsatan Kaya, bunun ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tüm dünya liderlerine yaptığı çağrının son derece önemli olduğunu vurguladı.

Önümüzdeki günlerde İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısının İstanbul'da yapılacağına işaret eden Bakan Kaya, şöyle devam etti:

"Biliyorsunuz teşkilatın dönem başkanlığını yapan ülkeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı son derece önemli. Ayrıca Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla kurulan Kadın Konseyimiz bir bildiri yayımladı. ABD yönetiminin bu açıklaması, uluslararası hukuka uymayan, BM kararlarına aykırı, insani hiçbir yönü olmayan, diplomatik açıdan da sıkıntılı bir açıklamadır. Dünyanın bu konuda irade ortaya koymasını istiyoruz, çünkü Kudüs, tüm semavi dinler için önemlidir. Bizim de ilk kıblemizdir."

- "Avrupa'da on binlerce çocuk kayıp"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, 2019'da yapılacak seçimlerde sistem değişikliğine gittiklerini ifade ederek, güçlü, kalıcı ve siyasi istikrarın sağlandığı yönetim modeli için Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine gerek duyulduğuna değindi.

Yeni sistemde artık yüzde 50'nin üzerinde oy almak gerektiğini, bunu sadece ülkenin geleceği için değil tüm mazlum coğrafyaların kaderi için başarmak zorunda olduklarına dikkati çeken Kaya, şunları söyledi:

"Suriye'de savaş olduğunda, milyonlarca insanın orada bombaların arasında kaldığında Avrupa'nın nasıl bir tavır takındığını izledik. Zulme sessiz kalmayı bırakın, oradan kaçıp ülkelerine gelen mültecilerin nişan yüzüklerini almaya varıncaya kadar böyle bir durum oldu. İnsanlık gerçekten kötü bir sınav verdi. Mülteciler, tel örgülerin altında günlerce gün aç ve susuz kaldı. Avrupa'da on binlerce çocuğun kayıp olduğunu söyleniyor. Bizim ülkemizde ise onlara gönüllerimizi ve kapılarımızı açtık. 2019 seçimlerinde, ülkemizin ve çocuklarımızın geleceği için aynı zamanda dünya mazlumlarının geleceği için çok çalışmak zorundayız. Bugün Arakan'da kadın ve çocuk katliamına sessiz kalınırken sayın Cumhurbaşkanımız tüm imkanları seferber ederek diplomatik çalışmalar başlattı."

- "Amerika'da bir tiyatro oynanıyor"

Konuşmasında Türkiye üzerinde oyunlar oynandığını dile getiren Bakan Kaya,
"Bugün Türkiye üzerinden oynanan oyunları görüyorsunuz. Amerika'da bir tiyatro oynanıyor. 17-25 Aralık'ın bir devamı da Amerika'daki Reza Zarrab davasında oynanıyor. Hep birlikte bunu izliyoruz. Bu millet oynanan oyunları 17-25 Aralık'ta gördü, en son 15 Temmuz gecesinde de gördük." dedi.

15 Temmuz'da Türk milletinin vatanına sahip çıktığının altını çizen Fatma Betül Sayan Kaya, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"15 Temmuz'da anamuhalefetin genel başkanı kontrollü bir şekilde kaçarken, milletimiz meydanlardaydı. Sayın Cumhurbaşkanımız havalimanında ateş altındaydı. Bizler ise sizlerin temsilcisi olarak TBMM'deydik. 'Bombalara rağmen milletin iradesine sahip çıkacağız' dedik. Orayı sabaha kadar terk etmedik. Çok şükür bizim liderimiz Recep Tayyip Erdoğan, dünyanın en yürekli, en yiğit liderlerinden birisi."

- "Kılıçdaroğlu'ndan özür bekliyoruz"

Konuşmasının son bölümünde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi ve ABD'de görülen Hakan Atilla davası üzerinden eleştiren Kaya, şunları kaydetti:

"Biz anamuhalefet partisinin genel başkanın da bu kadar korkak ve farklı iş birlikçilerle vatanını satacak durumda olmasınından üzüntü duyuyoruz. Bugün Amerika'da Rıza Sarraf davası görülürken, sayın anamuhalefetin başkanı da sanki onlarla iş birliği yaparcasına çalışıyor. 17-25 Aralık'ın bir devamıdır ama maalesef CHP genel başkanı, bu oynanan oyunlara kendisini alet ediyor. Biz bundan dolayı üzüntülüyüz. Anamuhalefetin de milli ve manevi duyguları olan bir genel başkanı olsun. Aynı zamanda bu anamuhalefet liderinin, tam Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü öncesi kadınlara karşı şiddetin meşru olduğunu gösteren açıklamasından dolayı da üzüntülüyüz. Kılıçdaroğlu'dan özür bekliyoruz."

Bakan Kaya, konuşmanın ardından partililerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorumlar