Aday olamayan Kocamaz: Parti içinden vurulduk

Mersin Büyükşehir Belediye başkanlığına aday olamayan Burhanettin Kocamaz, parti içinden vurulduklarını söyledi

Google Haberlere Abone ol
Aday olamayan Kocamaz: Parti içinden vurulduk

İYİ Partili Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz isminin geç bildirilmesi nedeniyle aday olamadı. İYİ Parti'den yapılan açıklamada, "Bu bir ihmal, sorumsuzluk değildir. Bu, İYİ Parti’ye yönelik 'dahili' bir operasyondur" denildi. Kocamaz ise "Seçimi açık ara alacağımız bir durumda iken Parti içinden vurulduk" dedi.

İYİ Parti Mersin İl Başkanlığı, Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve mevcut belediye başkanı Burhanettin Kocamaz’ın adını il seçim kuruluna geç bildirdiği için Kocamaz aday olamadı. İYİ Parti’nin Mersin İl Başkanlığı, Kocamaz’ın adının bulunduğu adaylık listesini saat 17.20’de YSK’ye teslim etti. YSK yetkileri, listenin geç gelmesi nedeniyle Kocamaz’ın adaylığını kabul etmedi. İYİ Parti yetkilileri bu gelişme sonrası Mersin il yönetimini görevden aldı.

Twitter hesabından açıklama yapan Burhanettin Kocamaz, Sevgili Mersinliler, Değerli Yol Arkadaşlarım; Seçimi açık ara alacağımız bir durumda iken Parti içinden vurulduk. Biz vurulduk. Biz ne ihanetler gördük! Ama asla yılmadık. Maalesef Sayın Hamit Tuna’nın göreceksiniz Kocamaz İYİ Partiden de aday olamayacak değerlendirmesi doğru çıktı” dedi.

İYİ Parti’den yapılan açıklamada yaşananların “dahili operasyon” olduğu savunuldu. Açıklamada, şu ifadelere verildi: “Bu bir ihmal değildir. Bu bir sorumsuzluk da değildir. Bu, İYİ Parti’ye yönelik ‘dahili’ bir operasyondur. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazanacağı herkes tarafından kabul edilen, Sayın Burhanettin Kocamaz’ın ve dolayısıyla partimizin yoluna örülen bu duvar, Türkiye’de siyasetin getirildiği noktayı tariflemek bakımından ibret vericidir. İl Başkanı görevinden alınmıştır.”

“Asıl sorumlunun” araştırılacağı belirtilen açıklamada, “Partimiz üzerinde oyun oynayanları ve maşalarını mutlaka bulup, Aziz Milletimizin huzurunda teşhir edeceğiz. Dün olduğu gibi bugün de engelleri aşa aşa, duvarları yıka yıka yürümeye devam edeceğiz. Bu ülkenin İYİ ve Cesur insanları olarak, ‘Daha Yeni Başlıyoruz!’  Ve içinde yer aldığımız hiçbir öykü, biz bitti demeden bitmez” denildi.

Yorumlar