ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

- Eski TBMM Başkanı Şahin: - "(Trump) Yahudi lobisinin desteğini alabilmek için böyle bir manevra yaptı"

Google Haberlere Abone ol
ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

KARABÜK (AA) - Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, ABD'nin "Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma," ve "Amerikan Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma" kararına ilişkin, derin ABD yapısının Donald Trump'ı istemediğini ifade ederek, Trump'ın da Yahudi lobisinin desteğini alabilmek için böyle bir manevra yaptığını söyledi.

Şahin, partisinin Karabük İl Başkanlığını ziyareti sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Trump'ın bu kararıyla bütün dünyayı karşısına aldığını belirtti.

Trump'ın bu kararı kişisel nedenlerle aldığını düşündüğünü aktaran Şahin, şöyle konuştu:

"ABD kendisi de güç durumda. ABD'de derin ABD yapısı kendisini istemiyor, bildiğim kadarıyla. O da Yahudi lobisinin desteğini alabilmek için böyle bir manevra yaptı. 'Kudüs'ü başkent ilan ediyorum' dedi. AB ülkeleri, başta Rusya olmak üzere bu açıklamaları ve böyle bir adımın kabul edilebilir olmadığını ifade ettiler. Ancak bu en çok AB, Rusya veya başka ülkelerini değil, İslam coğrafyasını ve İslam ülkelerini ilgilendirir. O nedenle Cumhurbaşkanımız İslam İşbirliği Teşkilatı'nın dönem başkanı olarak, önümüzdeki Çarşamba günü bu örgütün üye ülkelerini İstanbul’da toplantıya davet etti. Bu toplantının önemli olduğunu düşünüyorum. Burada verilecek mesajların, önemli sonuçlar vermesini de diliyorum."

- "Türkiye, her konuda olduğu gibi bu konuda da öncü rol üstleniyor"

Kudüs'ün, farklı dinlerden insanların kutsiyet atfettiği bir mekan olduğunu kaydeden Şahin, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kudüs, hem Müslümanlar, hem Hristiyanlar hem de Siyonist olmayan Yahudiler için önemli bir merkezdir. Dolasıyla Kudüs, bu özelliğini korumaya devam etmelidir. Bunu bozacak adımlar ciddi sorunlara yol açar ve bunu zaten her ülke yöneticisi de altını çizerek ifade ediyor. Bu değerlendirmeler, çok isabetli değerlendirmelerdir. Türkiye, her konuda olduğu gibi bu konuda da öncü rol üstleniyor. Cumhurbaşkanımız bu rolü başarıyla yürütüyor. Halkı Müslüman olan birçok ülkenin devlet başkanları ile görüşüyor ve görüşmeye devam ediyor."

Yorumlar