ABD Türkiye'ye yönelik yaptırımları kaldırdı

ABD'nin Misyoner Rahip Brunson nedeniyle iki bakan hakkında aldığı yaptırım kararı kaldırıldı. Türkiye'de mütekabiliyet esasına dayanarak ABD'li bakanlar hakkında aldığı yaptırım kararlarını kaldırdı.

Google Haberlere Abone ol
ABD Türkiye'ye yönelik yaptırımları kaldırdı

Türkiye ile ABD arasında gerilime neden olan Rahip Brunson'un ceza aldıktan sonra serbest bırakılması iki ülke ilişkilerinin de normal seyrine dönmesine vesile oldu. İki ülkenin birbirine karşılıklı olarak uyguladığı yaptırımlar kalktı.

ABD Hazine Bakanlığı, iki Türk bakan hakkında uygulanan yaptırımların kaldırıldığını açıkladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e, ABD'li rahip Andrew Brunson'ın tutukluluğu nedeniyle Ağustos ayında ABD Hazine Bakanlığı tarafından yaptırım uygulanmaya başlanmıştı. Yaptırımlar uyarınca iki bakanın ABD'deki mal varlıkları dondurulmuş ve ABD vatandaşlarının iki bakanla herhangi bir iş yapması yasaklanmıştı.

İKİ ABD'Lİ BAKANA UYGULANAN YAPTIRIMLAR DA KALDIRILDI

Konuyla ilgili Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, mütekabiliyet ilkesi gereği ABD'li bakanlara uygulanan yaptırımların da kaldırıldığı belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "ABD Hazine Bakanlığı’nın İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Sayın Abdülhamit Gül’e yönelik yaptırım kararını kaldırmasına paralel olarak, ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions ile ABD İç Güvenlik Bakanı Kirsjten M. Nielsen’e uygulanan; Türkiye’ye giriş yasağı, ülkemizdeki malvarlıklarının bloke edilmesi ve Ülkemizdeki gerçek ve tüzel kişilerin adıgeçenlerle her türlü mali işlem gerçekleştirmesinin ve ticari ilişkide bulunması yasağı kaldırılmıştır."

Yorumlar