PÖH-JÖH Afrin için işbaşında

Terörle mücadelede meskûn mahal tecrübesi olan Jandarma Özel Harekât (JÖH) ve Polis Özel Harekât (PÖH) birlikleri de Afrin'de göreve başladı.

Google Haberlere Abone ol
PÖH-JÖH Afrin için  işbaşında

Zeytin Dalı Harekâtı’na katılan JÖH ve PÖH’ler, Doğu ve Güneydoğu’daki pek çok yerleşim yerinde PKK’nın hendek-barikat eylemlerine karşı mücadele vermişti. Teröristleri, açtıkları çukurlara gömen JÖH ve PÖH, şimdi Afrin’de temizlik operasyonu yürütüyor. Bölgeye giden ilk birliğin, Diyarbakır’ın Sur ilçesini teröristlerden temizleyen özel ekip olduğu öğrenildi.

DAHA UZUN KALACAKLAR

Askerlerle birlikte omuz omuza görev yapan özel harekât ekipleri, mayın ve tuzaklanmış patlayıcı temizliğinde uzman isimlerden oluşuyor. JÖH ve PÖH’ler yerleşim yerlerini tuzaklı bombalardan temizledikten sonra görevi daha çok komandolara bırakıyor. Afrin cephesinde JÖH ve PÖH’lerin görev süreleri için ise yeni bir uygulamaya geçildi. Edinilen bilgilere göre Afrin’de görevlendirilen özel harekatçıların görev devri süre aralıkları uzatıldı. Güneydoğu’da geçmişte iki haftada bir yapılan ekip değişimleri, sahayı iyi öğrenen personelin tecrübesinden daha aktif yararlanabilmek amacıyla daha uzun süreleri kapsamak üzere yeniden düzenlendi. Afrin’in teröristlerden temizlemesinin ardından bölge halkı içinden oluşturulacak yerel polis gücü, kontrol ve asayişi üstlenecek. Bunun eğitimini ise Türk polisler verecek.

Yorumlar