PKK kitaplarını satan yayınevi İBB'den ihale aldı

İBB'ye ait kitapçıda terör örgütü üyesine ait kitapların çıkması üzerine dikkatler buradaki diğer kitaplara çevrildi. Ekrem İmamoğlu, İBB kitapçısındaki kitabın 5 yıl önce konulduğunu ileri sürerek kamuoyunu yanıltmıştı. Öte yandan kitabın, PKK yayınlarını satan bir yayınevinden alındığı öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol
PKK kitaplarını satan yayınevi İBB'den ihale aldı

CHP iye HDP arasındaki organik bağa yönelik eleştiriler gelmeye devam ederken, taraflar arasındaki ilişkilerin daha derin boyutlara ulaştığı ortaya çıktı. CHP ve HDP'li kadınların terörist hayatını anlatan Selahattin Demirtaş'a ait kitaptan uyarlanan tiyatroda yan yana poz vermesinden sonra bir skandal da İBB kitapçısında ortaya çıkmıştı. PKK'lı Sakine Cansız'a ait kitabın İBB tarafından satıldığı tespit edilmiş, gelen tepkiler üzerine kitap satıştan kaldırılmıştı. Öte yandan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kitabın 5 yıl önce siteye konduğunu belirterek kamuoyunu bilinçli bir şekilde yanıltmıştı. Oysa kitabın 2 ay önce yapılan ihaleyle alındığı resmi belgelerde kayıtlı duruyor. Tartışmalar devam ederken olayla ilgili vahim bir detay daha ortaya çıktı. İBB'nin ihaleyi aldığı yayınevlerinden birinin PKK'ya ait yayınları sattığı ortaya çıktı. Çünkü, PKK'lı Sakine Cansız'ın kitabını satan yayınevi, İBB'den ihale alan yayınevleri arasında yer alıyor. 

CHP'li Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İBB'ye bağlı iştiraklerden İstanbul Kitapçısı'nın, PKK'lı terörist Sakine Cansız'ın kitabını satması büyük tepkilere neden oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan Ekrem İmamoğlu, “5 yıldır satışta olan bir kitap. Yeni değil. İstanbul Kitapçısı'nda 5 yıldır satışta” ifadelerini kullandı. İmamoğlu’nun sözleri belgesiyle yalanlandı. Terörist Sakine Cansız'a ait kitabın Kültür A.Ş. mağazasına girmesi 20 Aralık'ta yapılan 195 bin 717 TL.'lik "Kitap satın alım" ihalesiyle gerçekleştiği ortaya çıktı.

CHP'li Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İBB'ye bağlı iştiraklerden İstanbul Kitapçısı'nın, PKK'lı terörist Sakine Cansız'ın kitabını satması büyük tepkilere neden oldu.

İMAMOĞLU: İSTANBUL KİTAPÇISI'NDA 5 YILDIR SATIŞTA

Terörist Sakine Cansız'ın kitabıyla ilgili açıklama yapan Ekrem İmamoğlu kitabın her yerde satıldığını iddia ederek, "5 yıldır satışta olan bir kitap. Yeni değil. İstanbul Kitapçısı'nda 5 yıldır satışta. Ama gelen haklı tepkiler üzerine biz, o kitabın satışını sitemizden iptal ettik" ifadelerini kullandı.

SATIŞI VE DAĞITIMI YASAK

Ancak bahsi geçen kitap, İmamoğlu'nun söylediği gibi 'her yerde satılan bir kitap' değil. Sakine Cansız'ın bu kitabı, 27 Haziran 2016'da Diyarbakır Sulh Ceza Hakimliği tarafından satışı ve dağıtımı yasaklandı.

Terörist Sakine Cansız'a ait kitabın Kültür A.Ş. mağazasına girmesi 20 Aralık'ta yapılan 195 bin 717 TL.'lik "Kitap satın alım" ihalesiyle gerçekleştiği ortaya çıktı.

İBB'DEN İHALE ALAN YAYINEVİ PKK YAYINLARI SATIYOR

 İhaleyi alan Sınırlı Sorumlu Yay. Koop. Firmasının Ankara İstanbul, İzmir ve Diyarbakır'da yayıncılık yapan 14 yayınevinin bir araya gelerek "Havuz" sistemiyle kurulduğu ve ilk satışını da İBB'ye yaptığı öğrenildi. Terörist Cansız'ın "Hep Kavgaydı Yaşamım"adlı kitap da Diyarbakır'daki Yayınevinin ürünü olarak 23 Aralık'ta raftaki yerini aldı. İBB'den ihale alan  Diyarbakır'daki yayınevinin terör örgütü üyelerine ait yayınları sattığı böylece ortaya çıkmış oldu.

Yorumlar