Piyasada 'Babalar Günü' ve 'Karne Hediyesi' hareketliliği

E-Ticaret sektörü, Babalar Günü ve karne hediyelerinden dolayı bu hafta 2 Milyar liralık ciro hedefliyor.

Google Haberlere Abone ol
Piyasada 'Babalar Günü' ve 'Karne Hediyesi' hareketliliği

Yenilenecek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığıseçimlerinden dolayı piyasalarda yaşanan durgunluğun aşılmasında, Babalar Günüve karne hediyelerinin cansuyu olması bekleniyor.

 500’ü aşkın sanalmağazadan alışveriş yapanlara nakit para ödeyen Avantajix.com’un kurucu ortağıGüçlü Kayral, e-ticaret sektörünün Babalar Günü ve milyonlarca öğrenciyealınacak karne hediyelerinden dolayı bu hafta 2 milyar liraya yakın cirohedeflediğini söyledi.

Karne Hediyesi Para

Avantajix.com olarak yaptıkları araştırmada, ebeveynlerinyüzde 70’lik kısmının çocuklarına karnehediyesi verdiklerinin belirlendiğinikaydeden Kayral, “Ağırlıklı olarak tercih edilen hediye para oluyor.Ebeveynlerin yüzde 35’i 50-100 TL arasında değişen miktarda bir paraylaçocuklarını ödüllendirmeyi planlarken, yüzde 20’si hediye olarak oyuncağıtercih ediyor. Çocuklarına karne hediyesi olarak teknolojik ürün alacakebeveynlerin oranı yüzde 15 olurken, yüzde 12’si kitapla, yüzde 10’u etkinliğe götürerek, yüzde 8’i da tatilile çocuklarını ödüllendirecek.

Babalara En PahalıHediye Eşlerden

Kayral, Babalar Günü’ne yönelik araştırmada ise en pahalıhediyelerin eşleri tarafından alındığının belirlendiğini söyledi.

Kadınlar, eşlerine aldıkları elektronik eşya, kozmetik vegiyim kuşam gibi hediyeler için ortalama 200 lira harcarken, kız çocuklarınınhediye ortalaması 120 lira oluyor. Kız çocukları da babalarına parfüm, giyecekya da kitap hediye ediyor. Erkek çocuklar ise ortalama 70 liralık harcamayaparak, babalarına giyecek ve kozmetik ürünler alıyor.

Dijital MağazalarTercih Ediliyor

Babalar Günü ve karne hediyeleri için ağırlıklı olarakalışveriş merkezleri ve online mağazaların tercih edileceğini bildiren Kayral,şunları söyledi:

“18 milyon öğrenci karne alacak. Sadece anne babalar değil,dedeler, anneanneler, babaanneler, teyzeler, dayılar, amcalar da karne hediyesialıyor. Babalar Günü de zaten yılbaşı, Anneler Günü ve Sevgililer Günü’nünardından piyasaların en hareketli olduğu dönem. Bu iki özel dönemin çakışmasıpiyasaları oldukça hareketlendirecek. Son yıllarda insanlar hediyelerini dijital platformlardan almayı tercihediyor. Karşılaştırma siteleri aracılığıyla alacakları hediyelerin en uygunfiyatlısına dijital ortamda ulaşıyorlar. Tüm harcamalar, Avantajix.com gibiyapılan her alışverişte nakit para ödeyen siteler üzerinden yapıldığında, buözel günler bütçeler pek zorlanmadan atlatılabiliyor.”

Yorumlar