Piyano çalan kurye kimdir? Gerçek mi, kurgu mu?

Piyano çalan kurye videosu kısa sürede internette viral olunca haliyle birçok kişi kurgu mu gerçek mi diye merak etmeye başladı.

Piyano çalan kurye gerçek mi? Piyano çalan kurye kimdir, nerelidir, gerçekten de piyano çalıyor mu yoksa video tamamen bir kurgu mu soruları merakla soruluyor. 

PİYANO ÇALAN KURYE KİMDİR, GERÇEK Mİ?

İnternette dolaşan bir video görüntüsünde, benzerine ancak filmlerde ve dizilerde rastlanan durum yaşanıyor.

İnternetten verilen siparişi getiren motokurye, siparişi teslim ettikten sonra mekanda bulunan piyanonun başına oturuyor ve çalmaya başlıyor.

Piyanoyu usta bir piyanist gibi çalmaya başlayan kuryenin bu halini görenler gözlerine inanamıyor; ancak bir kuryeyi kimin neden piyano başına oturrtma geterği duyacağı sorusu kısa sürede akıllarda belirmeye başladı. 

Piyano çalan kuryenin adı Muharrem Can İncir'dir. 

2003 yılında dünyaya gelmiş, henüz 19 yaşında olan İncir, artık kuryelik yapmayacak.

"İncir, "Üniversitede konservatuvar halim vardı ama buna yönelik bir eğitimim olmadığı için tutturma ihtimalim yoktu. Gündelik olarak bilgisayar kullanan birisiyim, günümün boş zamanlarında yaptığım işleri video çekerek paylaşıyorum. Belli bir takipçiye ulaştıktan sonra sayfaların videolarımı paylaştığını gördüm. İleride piyanist olmak istiyorum. Sosyal medyadaki yorumları okuyunca gözlerim doldu. Benim gibi birçok genç var, sadece benim keşfedilmem gerekmiyor bu ülkede. Bütün gençlerin bu yola ortak olması gerekiyor" diye konuştu.

Bu arada İncir'in çalıştığı firmanın CEO'su Batuhan Gültakan, "Kendi kendisine buralara kadar gelmiş. İşin uzmanları ile bu alanda konuşuyoruz, Can için ne gerekiyorsa onu yapacağız" ifadelerini kullandı.

GERÇEK Mİ KURGU MU?

Bir kuryeye durup dururken piyano çaldırmak kimin aklına gelir? Bu soru olayın kurgu olduğu fikrini akla getiriyor.

Ancak kuryenin bağlı bulunduğu Getir firmasının sahibi Twitter'dan yaptığı bir açıklamada olayın gerçek olduğu izlenimi verdi.

Firmanın sahibi Nazım Salur, kendi firmalarında çalışan kurye ile irtibata geçtiğini söyledi.

Salur, kuryenin hiçbir eğitim almadan bu şekilde piyano çaldığını ileri sürdü; ancak çalınan piyanoyu duyanlar tamamen profesyonel bir müzik çalındığını biliyor.

PİYANO ÇALAN KURYE O ANLARI ANLATTI

"İncir, "Ben klasik bir Türk genciyim. Okumaya çalışan, hayatını idame ettirmeye çalışan, hayalleri yönünde ilerlemeye çalışan bir Türk genciyim. Şu an özel bir üniversitede tasarım ve modelleme bölümünde okuyorum. Hocalarım bana destek oluyor. Şu an bir dijital piyanom var. Kasımpaşa'da çalışıyorum. Beyoğlu'nda otele paket götürmeye gittiğimde piyanoyu gördüm. 'Çalabilir miyim?' dedim. Piyanoyu görünce çalmak istedim, içimde bir his doğdu çalmak için. Sorduğum zaman bana izin verdiler. Orada toplam 3 kez piyano çaldım, ilk seferinde 28 bin izlenmişti. İkinci kez gittiğimde kendileri çalmamı istedi. Çocukluğumdan beri annem babam piyano konusunda bana destek oluyordu. 8. sınıfa giderken annemin telefonundan çalıyordum, annem bunu gördü ve bana org aldı. İnternetten 100 liraya org aldık. Kendi kendime internetten çalmayı öğrendim. 1 sene org çaldım sonrasında yükselterek dijital piyano aldım" dedi.