Porselen gibi bir cilt için: Pirinç Suyu Maskesi

Güzel görünmek her zaman çok pahalı değildir. Evde bulunan malzemeler ile doğal bir güzelliğe kavuşmak mümkün. Bu malzemelerden biri de pirinç. Pirinç suyu tam bir vitamin ve mineral deposu. Cilde porselen gibi bir görünüm kazandırır. Peki pirinç suyu maskesi nasıl hazırlanır? İşte detaylar

Google Haberlere Abone ol
Porselen gibi bir cilt için: Pirinç Suyu Maskesi

Pirinç suyunun aslında vitamin ve mineral deposu olduğunu biliyor muydunuz?

Pirinç suyu ne işe yarar?

Pirinç suyu cilt güzelliği için kullanılan doğal malzemelerden biridir. Cilde pürüzsüz bir güzellik verir. Porselen görünümlü bir cilt için uygulanan doğal yöntemlerin başında gelir.

Kozmetik cilt beyazlatıcı ürünlere gereksiz para harcamaya son. Pirinç suyu ile cildiniz porselen güzelliğine kavuşur ve renk tonu açılır. Güneş lekelerini de gideren pirinç suyu akne tedavisinde de iyileştirici bir besindir.

pirinç suyu maskesi, pirinç maskesi

Peki pirinç suyu nasıl hazırlanır?

İşte pirinç suyu hazırlama yöntemi:

Öncelikle prinç güzelce yıkanır. Beyaz suyu çıkana kadar yıkanan prinç haşlamaya bırakılır. Haşladığımız su tam çekmeden suyu süzülür ve başka bi yere alınır. Bu alınan su iyice soğutulur. Prinç suyunu bu şekilde kapalı cam bir kavanozda muhafaza edebilirsiniz.

Yüzünüzü Pirinç Suyu ile Yıkayın

Kavanozda muhafaza edilen soğutulmuş prinç suyunu pamuk yardımı ile cilde uygulayın Ve bir süre bekledikten sonra bol su ile durulayın. Bu işlemi haftada bir kaç kez tekrar ettikten sonra cildinizde gözle görülür bir fark olacak.

Pirinç Suyu Maskesi Nasıl Hazırlanır?

Yarım su bardağı pirince 1,5 katı kadar su ilave edilir. Yaklaşık bir saat bu suda bekletilen pirinçler süzgeç yardımı ile süzülür. Bu süzülen suya temiz bir tülbent batırılıp ıslatılarak yüze serilir ve tek kullanımlık maskeler gibi beklenir. Ardından su ile durulanır.