Piezo Cerrahisi ile ultrasonik burun estetiği

Burun estetiği ameliyatı olmak isteyen hastalar için en sık endişe duyulan konu olan operasyon sonrası morluk ve şişlikler, Piezo Cerrahisi ile önemli ölçüde azalıyor.

Google Haberlere Abone ol
Piezo Cerrahisi ile ultrasonik burun estetiği

Burun estetiği ameliyatı olmak isteyen hastalar için en sık endişe duyulan konu olan operasyon sonrası morluk ve şişlikler, Piezo Cerrahisi ile önemli ölçüde azalıyor.

"Ultrasonik Piezo” cihazı ile yapılan burun estetiği operasyonları hakkında bilgi veren Özel Gözde İzmir Hastanesi Kulak Burun Boğaz Cerrahı Op. Dr. Deniz Yazıcı, bugüne dek 100’den fazla hastanın operasyonunu başarıyla gerçekleştirdiklerini aktardı. 1980’li yıllarda İtalyan cerrahlar tarafından geliştirilen Piezo Cerrahisi ile kesme ve şekillendirme tekniklerinde devrim yaşandığını aktaran Dr. Yazıcı, ’’Piezo Cerrahisi çekiç veya benzeri aletler yerine 3 boyutlu ses titreşimleriyle kesme ya da şekillendirilme yapılmasıdır. Dünyada bu yöntem beyin cerrahi, el cerrahi, ortopedi, çene cerrahi ve diş hekimleri tarafından kemiklere müdahale sırasında sıklıkla uygulanıyor. Özel Gözde İzmir Hastanesi olarak bizde burun estetiği ve solunum rahatsızlıklarında bu tekniği kullanıyoruz’’ dedi.

"Morluk ve şişlik yok"

Burun estetiği ameliyatları esnasında yapılan kesme ve şekillendirmenin günümüzde en sık osteotom adı verilen aletler ile yapıldığına ve buna bağlı olarak göz çevresinde şişlikler ve morluklarla, istenmeyen kırık hatlarının oluştuğuna dikkat çeken Dr. Deniz Yazıcı, "Piezo Cerrahisinde, hastaların ameliyat öncesi endişe duydukları göz çevresi morlukları minimuma indiriliyor ve bu şişliklere neredeyse rastlamıyoruz. Ayrıca Piezo ile kontrollü şekillendirme yapılabildiği için istenmeyen kırık hatları oluşmuyor. Piezo Cerrahisi sadece kemik dokuyu seçerek işlemi yaptığı için yumuşak dokuda ve damarlarda bir hasar meydana gelmiyor. Bu da kanamanın ve ameliyat sonrası morluk ve şişliklerin en alt seviyede olmasını sağlarken operasyon sonrası kişilerin günlük yaşantısına kısa zamanda dönebilmesini sağlıyor’’ diye konuştu.

"İstenilen şekli vermek mümkün"

Dr. Deniz Yazıcı, burun estetiğinde en çok zorlanılan konulardan birinin burun kemiklerine şekil verilmesi olduğunu vurguladı. Operasyon sonrası ikinci bir ameliyat gereksiniminin en sık nedeninin ise burun kemiklerine şekil verilmesindeki yetersizlik olduğunu belirten Dr. Yazıcı şöyle konuştu:

"En sık kullanılan yöntem olan osteotomiyle yapılan kesme ve şekillendirmede zaman zaman istenmeyen kırıklar meydana gelebilir. Bu da burun kemiklerine istenilen şeklin verilmesini zorlaştırır. Piezzo Cerrahisinde, burun kemiğine kontrollü şekilde istediğimiz noktalardan kesiler yapabildiğimiz için osteotom ile yapılan klasik yöntemde meydana gelebilecek istenmeyen kırıklar engellenir. Bu sayede burun kemiklerine istenilen şekil verilebilir."

Yorumlar