Peynir buzluğa konur mu?

Peynir buzluğa konur mu? Peynir derin dondurucuda saklanır mı? Ev hanımlarının ne çok merak ettiği şeylerin başında peynir buzluğa konur mu geliyor. Fazla peyniri normal dolapta muhafaza edildiğinde çabucak bozulan peynir derin dondurucuda muhafaza edilir mi?

Google Haberlere Abone ol
Peynir buzluğa konur mu?

Kahvaltı sofralarının baş tacı diyebileceğimiz peynir doğru muhafaza edilmezse çok çabuk bozulabiliyor. Bu yüzden ev hanımları peynir nasıl saklanır sorusunu sıkça soruyor. Özellikle peynir buzluğa konur mu sorusunun cevabını arayan ev hanımları için penir saklama yöntemlerini ve aradıkları peynir buzluğa konur mu sorusunun cevabını sizler için derledik.

Peyniri muhafaza etmek sanıldığından zor değildir. Peyni buzluğa konmaz, buzluktan çıkartılan peynir çabuk parçalandığı için genellikle tercih edilen bir yöntem değildir. Peyniri saha çok içme suyu ya da arıtılmış suyu tuz ile karıştırarak hazırlamış olduğumuz özel suyun içinde buzdolabında saklamak daha faydalı bir yöntemdir. Eğer marketten peynir suyu almışsanız bunun içinde muhafazası daha güzeldir.

Peyniri derin dondurucuda saklamak; Ev hanımları peynirin buzlukta saklanmasının doğru bir yöntem olmadığını savunuyor. Buzluktan çıktıktan sonra parça parça olan peynir eski tadını ve tazeliğini kaybediyor. Bunun yerine peynirin tuzlu suda muhafaza edilmesi gerektiğini söyleyen ev hanımları, bu şekilde peynir tazeliğini ve lezzetini korur diyor. 

peynir buzluğa konurmu

Yorumlar