Pevrul Kavlak kimdir, nerelidir, kaç yaşında? Pevrul Kavlak Biyografisi

Pevrul Kavlak'ın kim ve nereli olduğu soruları asgari ücretle ilgili en son yaptığı açıklamalarla birlikte gündem olmaya başladı. Peki, Pevrul Kavlak kimdir, nerelidir, kaç yaşında? Pevrul Kavlak Biyografisi

Google Haberlere Abone ol
Pevrul Kavlak kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

Pevrul Kavlak, Türk-İş'in de içinde bulunduğu asgari ücret komisyon toplantılarının başlamasından sonra yaptığı açıklamada tansiyonu yükseltici ifadeler kullanmasıyla gündem oldu. Türkiye Pevrul Kavlak ismini ilk olarak nerede ve ne zaman duydu? Son dönemlerde Türk Metal Sen işçi sendikasının yeniden grev kararı aldığına yönelik haberlerin gelmesiyle Pevrul Kavlak ismi de tekrar gündem oldu. Peki, Pevrul Kavlak kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

PEVRUL KAVLAK KİMDİR?

Türkiye Pevrul Kavlak adını Ergenekon soruşturmaları esnasında duydu. 

Soruşturmalar esnasında hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı; ancak kendisi gidip teslim olup ifadesini verdikten sonra serbest bırakılmıştı. 

Pevrul Kavlak 1962 yılında Kırıkkale'de dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini memleketi Kırıkkale'de tamamladı. 

1979 senesinde Silah ve Tüfek Fabrikasında iş hayatına başladı.

Fabrika’da işçi olduğu dönemde Çerkezköy’de sendikacılık hayatına atıldı.

2002 yılında Türk Metal Sendikası Genel Sekreterlik görevine başlamıştır.

Bir süre Türk Metal İş Sendikası Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

Şimdilerde ise Türk Metal Sendikasının başkanlığını yürütüyor.

Evli olan Pevrul Kavlak'ın iki çocuğu var.

ASGARİ ÜCRET İÇİN İDDİALI AÇIKLAMALAR

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda işçi tarafını temsil edecek olan Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, aralık ayının çok çetin geçeceğini belirterek, masada ücretin yanı sıra vergi oranlarıyla ilgili değişiklik talep edeceklerini açıkladı. Kavlak, “Mücadelenin kralını vereceğiz” dedi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını yarın yapacak. Türk-İş adına işçi kesiminin temsilcisi olarak toplantıya katılacak olan Pevrul Kavlak, mücadelenin zor geçeceğini belirterek şunları söyledi:

“Hepimizin canını yakan, bizi canımızdan bezdiren, vergi oranlarıyla ilgili değişiklik talep edeceğiz. 2002 yılında vergi matrahının birinci dilimi 13 brüt asgari ücretti. Bugün verginin ilk dilimi 32 bin lira. Yani neredeyse 4.5 asgari ücret. Bizim üyelerimiz yılsonunda, yüzde 35 oranında vergi ödüyor.”

Kavlak, bu oranlara bir de sigorta primi kesintisi, işsizlik ödeneği kesintisi eklendiğinde neredeyse her ay ücretin yüzde 54’ünün vergiye gittiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

“O da yetmiyor, ücretimizin kalan yüzde 46’sıyla çarşıya pazara gidiyoruz. KDV, ÖTV. Yani, ödüyoruz da ödüyoruz. Böyle haksız bir düzen, kabul edilebilir mi? İşçinin, emekçinin sırtına bu kadar binilir mi” diye sordu. 

Kavlak, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ın eleştirilen “kırmızı çizgilerinin” açlık sınırı olan 7 bin 785 lira olduğu açıklamasını da anımsattı. Kavlak, şunları söyledi:

“Sayın Ergün Atalay bir televizyon kanalında bir rakam dile getirdi. Bu açıklama bazı kesimler tarafından kötü niyetle çarpıtılıyor. Sayın başkanın söylediği bu rakam bizim asgari ücret rakamımız değildir. O rakam, açlığın sınırıdır. O nedenle bizden duymadığınız hiçbir bilgiye, yoruma itibar etmeyin."

Asgari Ücret Tesbit Komisyonu’nun toplantısına işçi kesimi yüklü bir dosya ile geliyor. Türk-İş’in masaya getireceği talepleri şöyle:

- Geçici işçiler: Yaklaşık 63 bin geçici emekli var. Emeklilikleri sıkıntılı. Sosyal hakları sorunlu. Tazminat alamıyorlar. Acilen kadroya alınmalılar. 

- Taşeron işçiler: KİT’lerde kapsam dışı kalan yaklaşık 70-80 bin işçi kadroya alınsın. 

- EYT düzenlemesi: Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili düzenleme bir an önce çözülmeli. 

- Promosyon: Türk-İş özel sektördeki işçilerin de tamamının promosyon hakkından yararlanmasını istiyor.   

- İşten çıkarmalar: Asgari ücretteki artışın ardından işten çıkarmalar önlenmeli.


 

Yorumlar